TRAGEDIJA KOD OSIJEKA

JUNAKINJA DRAME KOD OSIJEKA Djevojčici geler prošao kroz srce i ostao u tijelu: 'Stabilno je, svaka čast doktorima'

 Vlado Kos/CROPIX

Malo je nedostajalo da subotnja tragedija u Bijelom Brdu bude još i veća. Čelična kuglica iz ručne bombe koja joj je ubila majku i brata, prošla je kroz srce 8-godišnje djevojčice iz obitelji Hađa, no brzom i vrhunskom intervencijom Hitne pomoći te liječnika Kliničkog odjela za kardijalnu kirurgiju KBC-a Osijek djevojčici je život spašen i sada se oporavlja na kliničkoj intenzivnoj njezi.

- Čelična kuglica iz bombe prošla je kroz djevočicino srce i zastala kod glavnog desnog dušnika, odakle bi je u ovom trenutku bilo opasno vaditi stoga je do daljnjega nećemo dirati. Kolege koje su bile dežurne u trenutku dolaska djevojčice odradile su odličan posao, što i ne čudi s obzirom na iskustva koja imamo iz vremena Domovinskog rata. Malena je trenutno dobro i stabilno, samostalno diše i mi kontinuirano pratimo njezino stanje - rekao nam je pročelnik Odjela dr. Ranko Ugljen, pojasnivši i kako „vađenje malih čeličnih kuglica iz tijela nije neophodno ukoliko ne ugrožavaju vitalne životne funkcije.“

Podsjetimo, uslijed eksplozije ručne bombe u obiteljskoj kući Hađa u Bijelom Brdu poginuli su 37-godišnja Zarifa i njezin 7-godišnji sin, dok je troje djece u dobi od 5, 8 i 9 godine ozlijeđeno. Malena 8-godišnja djevojčica, koja je u jednom trenutku ostala i bez svijesti, čak je, prema tvrdnjama susjeda, onako ranjena iz kuće iznijela svoju 2-godišnju sestru, koja je jedina u kući prošla bez ozljeda. Policija i dalje istražuje kako su se u kući našle dvije bombe od kojih je jedna eksplodirala i usmrtila majku i sina, kao i druga eksplozivna sredstva koja su naknadno pronađena na obližnjem igralištu, a odakle su najvjerojatnije djeca donijela i one dvije bombe u kuću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:08