NAKON ŽEGE HLADNOĆA >> HLADNO I ZA VIKEND

Danas najhladnije jutro u Zagrebu ikad zabilježeno u srpnju: Svega 5°C! Na Zavižanu 4 Celzijevaca

Loše će nas vrijeme pratiti do samog kraja tjedna

Iako smo već duboko zagazili u ljeto vrijeme više odgovara sredini jeseni. Ovaj se tjedan vrijeme neće znatnije promijeniti pa budite spremni na poprilično nestabilno vrijeme i temperature ispod prosjeka ljeta.

Koliko je neobično ovo vrijeme usred ljeta najbolje govori činjenica da je u višim dijelovima Alpa pao snijeg, a na slovenskom je Triglavu snježni pokrivač bio debel i desetak centimetara.

Danas je bilo najhladnije jutro u ovom tjednu, a moguće i u mjesecu. Prognozu je potvrdila i živa u termometru koja se u 6 sati ujutro na Zavižanu spustila do svega 4 Celzijevih stupnjeva, a 'najhladniji' gradovi bili su Pazin, Delnice i Gospić gdje je izmjereno 10 Celzijevih stupnjeva. Tek stupanj više bilo je u Kutjevu i Otočcu..

Državni hidrometeorološki zavod javlja kako će danas, kao i proteklih dana, biti razmjerno svježe te djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Nešto više oblaka možemo očekivati u unutrašnjosti, a kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi očekuju se ponajprije u Slavoniji, Lici i Dalmaciji.

Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom između 16 i 21, na Jadranu od 23 do 27 Celzijevih stupnjeva.

Jutro u srijedu donosi sunčanije i toplije vrijeme koje će se u drugom dijelu dana postepeno pretvoriti u jaku naoblaku. Očekuju se mjestimični pljuskovi i grmljavina koji će krajem dana i tijekom noći postati još intenzivniji.

Temperatura će biti koji stupanj viša od današnje.

Četvrtak će nastaviti s ritmom srijede te su posvuda mogući grmljavinski pljuskovi, posebice na Jadranu i u Slavoniji.

Kraj radnog tjedna i početak vikenda također će obilježiti nestabilno vrijeme, a prognostičari očekuju kako će nedjelja biti hladnija od subote.

Dakle, ako se spremate na more, umjesto kreme za sunce ponesite kišobran jer do kraja tjedna neće biti većih sunčanih razdoblja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:01