ISKORISTITE TJEDAN

Do nedjelje vruće ljeto i temperature do +30°C.! Osvježenje i hladnije vrijeme stižu u ponedjeljak

Od sljedećeg tjedna na Jadranu će još par dana ostati sunčano i vrlo toplo, no nestabilno vrijeme proširit će se i na obalu
 Željko Šop/Cropix

Proljepšanje vremena koje je uslijedilo nakon više jesenjih nego ljetnih prošlih dana nastavit će se i do kraja ovog tjedna. Međutim, već početkom sljedećeg tjedna ponovo nas očekuje pad temperature i nestabilnije vrijeme, javljaju prognostičari .

Hrvatska se danas probudila u pretežno sunčanom i ponegdje vrlo toplom vremenu. Ujutro oko 7 sati najtoplije je bilo u Dubrovniku gdje je izmjereno 25 Celzijevih stupnjeva dok je dva stupnja manje bilo u Splitu, Komiži i Karlobagu.

'Najhladniji' je bio Zavižan gdje se živa popela do tek 10 Celzijevih stupnjeva.

Državni hidrometeorološki zavod na svojim internetskim stranicama navodi kako će danas prijepodne u Slavoniji biti promjenjivo oblačno s mjestimično malo kiše. Jači razvoj naoblake uz malu mogućnost kiše i pljuskova očekuje se tek poslijepodne u unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru, Lici i Konavlima.

Dnevni 'maksimalac' biti će oko 28 Celzijevih stupnjeva.

Vrijeme u srijedu bit će nešto bolje od današnjeg te se sunčano vrijeme očekuje u cijeloj zemlji, a povremena umjerena naoblaka prognozira se na zapadu. Najviša dnevna temperatura neće puno odskakati od današnje.

Četvrtak će nastaviti s trendom poboljšanja vremena, no i tada su u poslijepodnevnim satima mogući slabi pljuskovi. Temperature će biti između 28 do 33 Celzijevih stupnjeva.

U petak se očekuje znatno sunčanije vrijeme te rast temperature do 30 'Celzijevaca' . Jadran će ostati okupan suncem gdje će biti i najtoplije, pogotovo u Dalmaciji.

Vikend će također početi s više sunca, no u subotu poslijepodne i navečer kratko osvježenje donijet će mjestimični pljuskovi. Nedjelja će obilovati suncem i temperaturama oko 30 Celzijevih stupnjeva.

Promjena vremena dolazi u ponedjeljak kada se očekuje znatan pad temperature koji će se najviše osjetiti u unutrašnjosti. Na Jadranu će još par dana ostati sunčano i vrlo toplo nakon čega će se nestabilno vrijeme proširiti i na obalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:01