NAJHLADNIJE JUTRO

FOTO Maglovito i hladno jutro iznenadilo mnoge: U Zagrebu -5°C! Otočac i Požega najhladniji, -7°C

Zagreb, 141111.Koranska .Magla i hladno jutro uz - 5 stupnjeva jutros je docekalo Zagrepcane, a zbog ciscenja vjetrobranskog stakla neki su i zakasnili na posao.Na slici: Ciscenje leda.Foto: Goran Mehkek / Cropix *** Local Caption ***
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - U ponedjeljak ujutro u Zagrebu zabilježena je temperatura od -5 Celzijevih stupnjeva, koja je, praćena gustom maglom, stvorila poteškoće u prometu, ali i pošteno 'smrznula' Zagrepčane koji su jutros krenuli na posao.

Najhladnije je rano ujutro bilo u Bednji, Požegi i Otočcu gdje je jutarnja temperatura dosegla 7 stupnjeva ispod ništice. Na Jadranu su se temperature kretale oko 10 stupnjeva iznad nule. Nakon što nestane jutarnje magle, tijekom dana će diljem zemlje biti pretežno sunčano uz najvišu dnevnu temperaturu od 5 do 10 u kopnenim dijelovima Hrvatske, te 14 i 19 na Jadranu.

U hladnim i maglovitim jutrima građani će “uživati” i narednih dana.

Zadržat će se suho i stabilno vrijeme. Na Jadranu i u višem gorju sunčano. U nizinama unutrašnjosti jutra hladna i maglovita, ponegdje se magla može zadržati i cijelo prijepodne, a nakon magle sunčano.

Na prijelazu od utorka na srijedu očekuje se prolazno naoblačenje sa sjevera. Vjetar slab, na Jadranu noću i ujutro mjestimice umjerena bura, poslijepodne na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura bez znatnije promjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:01