TRAGEDIJA KOD OTOČCA

NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE NA A1 Liječnici se bore za život 5-godišnje sestre poginule djevojčice

 EPH

U teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju malo poslije 11 sati dogodila na autocesti A1 nedaleko od čvora Otočac u smjeru Zagreba poginula je 15-godišnja djevojka, a preostalih četvero putnika, među kojima dvoje djece u dobi od 5 i 8 godina, ozlijeđeno je.

Iz neutvrđenih razloga vozač Forda slovenskih oznaka izgubio je kontrolu nad vozilom te skrenuo desno. U velikoj brzini uspeo se na uzvisinu desno od zaustavnog traka, a potom sletio natrag na autocestu te se na kraju zaustavio na krovu. Svi ozlijeđeni - muškarac, žena i dvoje djece - hitno su prevezeni u bolnicu Ogulin, koja je u ovom slučaju bila bliža od gospićke bolnice te su tamo zbrinuti, a za petu putnicu nije bilo pomoći. Preminula je na mjestu tragedije.

Liječnici u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti bore se za život mlađe sestre poginule 15-godišnjakinje, dok se njihovi roditelji i osmogodišnji brat oporavljaju u ogulinskoj bolnici.

Dežurna liječnica Branka Bićanić u ranim je večernjim satima rekla Hini da je petogodišnja djevojčica prevezena u Zagreb u Kliniku za dječje bolesti, radi adekvatnijeg liječenja. "Njezini roditelji i brat su stabilni i dobro se oporavljaju kod nas, a djevojčica je zadobila ozljede koje su u ovom trenutku još uvijek opasne po život", rekla je doktorica Bićanić.

Prema njezinim riječima, nastradala obitelj je iz Albanije, s boravištem u Sloveniji.

Kako se doznaje u ličko-senjskoj Policijskoj upravi, na 137. km autoceste Zagreb-Split, blizu Otočca, 50-godišnji vozač automobila slovenskih registarskih oznaka izgubio je kontrolu nad vozilom, izletio i prevrnuo se na krov. S njime u vozilu bila je 42-godišnja supruga i troje maloljetne djece.

"Kroz provedeni očevid nije se utvrdio uzrok zbog kojeg je vozač izgubio kontrolu nad automobilom, tako da će se vjerojatno provoditi još dodatna vještačenja", najavila je glasnogovornica PU ličko-senjske Naja Brozičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:54