GUŽVA NA SPLITSKOM ŽNJANU

FILMSKA AKCIJA SPECIJALACA ZAVRŠILA SAMO S PREKRŠAJNIM PRIJAVAMA U pancirkama provalili u stan da bi pronašli tek malo 'trave' i streljiva

Split, 280613.U Washingtonovoj ulici u cetvrtak popodne, Bogdan P. ispalio je nekoliko hitaca iz vatrenog oruzja pa se zakljucao u kucu. Citava ulica je bila blokirana, a pregovori s policijom trajali su do 5 sati ujutro kada su se ponovno culi pucnji i tada je policija nasilno usla u stan i uhitila Bogdana.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klarić / EPH

Nekoliko policijskih automobila i kombija te interventni policajci s pancirnim prslucima i fantomkama na glavi privukli su u srijedu oko 11 sati pažnju prolaznika koji su se u tom trenutku zatekli u Žnjanskoj ulici u Splitu.

Iako se po onome što se vidjelo – a radilo se o pretrazi automobila i stana – činilo da se odvija neka ozbiljnija policijska akcija, naposljetku je sve rezultiralo samo prekršajnim prijavama protiv 29-godišnjaka i njegove 21-godišnje supruge, piše Slobodna Dalmacije.

Naime, kako su nam odgovorili iz splitske policije, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je muškarac još 5. rujna prošle godine u Spinutskoj ulici u Splitu prišao skupini osoba te je fizički napao svoga vršnjaka, koji je od zadobivenog udarca pao na tlo, a zatim je pokušao udariti i 34-godišnjaka iz te skupine.

– U sklopu kriminalističkog istraživanja, policijski službenici obavili su pretragu stana u Splitu i osobnog vozila koje koriste 29-godišnjak i 21-godišnjakinja. Tom prilikom pronađena je manja količina marihuane (0,4 grama) i pištoljskog streljiva (19 komada), za koje je utvrđena sumnja da pripadaju 21-godišnjakinji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 29-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je protiv 21-godišnjakinje podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o oružju. Dovedeni su na Prekršajni sud – kazali su nam u splitskoj policiji.

Kako smo doznali, iako se i u početku sumnjalo samo na djela iz prekršajne domene, s obzirom na to da je 29-godišnjak već dobro poznat policiji po brojnim prijavama za kaznena djela s elementima nasilja, operativna je procjena bila da se u pretragu krene s potporom interventne policije.

Prekršajno prijavljeni 29-godišnjak bio je u zatvoru prije nekoliko godina, kada je osuđen na tri i pol godine zatvora zbog dviju pljački, benzinske crpke i kladionice. Dok se nalazio u pritvoru na splitskim Bilicama, bio je upetljan u aferu s mobitelima jer je navodno dao 400 eura mita pravosudnom policajcu kako bi mu on u ćeliju donio mobitel.

Svojedobno se o njemu dosta pisalo zbog bijega iz zatvora 2012. godine, kad je pobjegao čuvarima nakon što je bio pušten na sprovod člana bliske rodbine. Čuvari su ga, kako su tada pisali mediji, pratili bez oružja i nije bio vezan lisičinama, a kad su došli do groblja, tamo ga je čekao automobil s ključem u bravi, pa je on bez većih problema pobjegao. No, nekoliko sati poslije uhićen je u jednom noćnom klubu na Bačvicama, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:37