NAJSEKSI HRVATICE

ANKETA: PETA I ŠESTA FINALISTICA IZBORA ZA NAJSEKSI HRVATICU Upoznajte Anđelu i Iris

Anđela Ledenko: ‘Povećala sam grudi, neki čak kažu da sam pretjerala, ali meni se baš tako sviđa’

Šibenčanka Anđela Ledenko jedna je od onih ljepotica koje vam neće odmah ispričati sve o sebi, nije najglasnija u društvu, ne nastoji svojim ponašanjem privući pozornost okoline, no gdje god dođe, ne prođe nezapaženo.

Tiha i samozatajna 28-godišnjakinja duge kose i blistavog osmijeha na izbor se prijavila jer se obožava fotografirati. Manekenska karijera nikada ju nije pretjerano privlačila, no ispred objektiva fotoaparata osjeća se odlično.

Svjesna je svoje ljepote, no i odlučna u stavu da ništa nije vječno te da žene moraju puno raditi na sebi kako bi održale svjež i atraktivan izgled. Nema ništa ni protiv estetskih zahvata, svojedobno je operacijom povećala grudi, no nikada nije požalila zbog te odluke.

Redovito vježba

- Neki su mi čak rekli da sam pretjerala, no napravila sam ono što se meni sviđalo. Vjerujem da se čovjek prvo mora sviđati sebi da bi se sviđao drugima. Cijenim kada žene drže do svog izgleda i ne zapuste se nakon udaje ili nakon što rode. Volim vidjeti žene koje su uvijek dotjerane - smatra Anđela, koja redovito vježba i pazi na prehranu, a na njezinu je tanjuru najčešće mediteranska kuhinja: ukusna i lagana.

Nakon svakog obroka obavezno odlazi u šetnju sa svojim sedmogodišnjim mopsom Medenim, kojeg gdje god išla.

Foto: Boris Štajduhar

Naime, zbog ljubavi prema nogometašu čije ime ne želi otkriti, Anđela se često seli, živjela je u Istri, Splitu, Češkoj… uvijek joj je jedini motiv bio da bude uz svojeg dečka, zbog čega je, priznaje, zasad zapostavila posao. Po zanimanju je frizerka, a to je zanimanje izabrala iz čiste ljubavi, voljela bi jednog dana imati svoj salon, no česta preseljenja i putovanja još joj to ne dozvoljavaju. Ne žuri se, kaže, važno joj je da ima cilj i zna da će ga jednom ostvariti.

U svojim je planovima vrlo realna i zna da se za uspjeh treba potruditi.

Ulaganje u izgled

- Nisam imala ambicija upisati se na fakultet jer sam svoj život zamislila drugačije, no to ne znači da ne znam što želim - rezonira ljepotica koja se, kaže, uopće ne nada pobjedi na izboru najseksi Hrvatice.

Prema njezinu mišljenju, na izboru je uistinu bilo lijepih djevojaka i puno njih zaslužuje pobjedu, a njoj je bilo najvažnije odraditi još jedan kvalitetan fotosession.

Ako se ipak dogodi da titula ipak bude njezina, bit će joj to samo još jedna potvrda da se ulaganje u dobar izgled uvijek isplati.

Svoj prvi modni crtež Iris Volf je narisala u četvrtom razredu osnovne škole i tada je odlučila da će njezin životni poziv biti neraskidivo vezan uz modu. Njezine se želje nisu promijenile do današnjih dana, a uspješna studentica treće godine modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu i dalje je velika zaljubljenica u kreativni svijet mode.

Dvadesetdvogodišnju Zagrepčanku ne privlači toliko street fashion koliko visoka moda i kreacije koje su često nenosive, ali uistinu zaslužuju epitet umjetničkih djela.

Iris Volf: ‘Hrvatice baš nemaju smisla za lijepo odijevanje: ovdje uspijevaju kič i balkanski stil’

Posebna umjetnost

- Smatram da je moda posebna umjetnost, a odjeća je samo način da se umjetnik kroz nju izrazi. Baš kao što slikar priča kroz platno - kaže djevojka koja modne uzori vidi u kreacijama pokojnog britanskog dizajnera Alexandera McQueena, modnog genija Johna Galliana i kralja holivudskog glamura Valentina.

Radom domaćih dizajnera baš i nije oduševljena, smatra da ih većina nema svoj stil, nego kopiraju tuđe kreacije, biraju nekvalitetne materijale, a završna obrada im je upitne kvalitete.

Vlastiti modni stil opisuje kao minimalistički, a smatra da Hrvatice nemaju baš previše smisla za lijepo odijevanje.

- Svi su uniformirani, svi vole isto. Malo je onih koji se potrude iz modnih trendova izvući nešto što odgovara baš njima. Osim toga, mi nismo nikakva modna velesila. Nakon diplome planiram otići u neku od zemalja u kojima je moda tradicija i biznis istodobno. U Hrvatskoj uglavnom uspijeva kič i nekakav balkanski stil, koji se meni ne sviđaju. Mladi dizajneri mogu se probiti jedino ako njihovu haljinu odjene neka polufolk pjevačica. Nije to za mene - razmišlja Iris, članica modne agencije Midiken te ovogodišnja druga pratilja Miss Zagreba.

Foto: Boris Štajduhar

Važna titula

A premda joj izbor za najseksi Hrvaticu nije prvo natjecanje u ljepoti na koje se prijavila, Iris smatra da je riječ o važnoj tituli jer djevojkama otvara šansu da izađu iz anonimnosti i dobiju šansu za modne angažmane. Naravno, i dobar honorar. Ona svoju zaradu najčešće troši na ulaznice za muzeje, klasičnu glazbu i indie rock glazbu.

- Uživam što je u Zagrebu sve više muzeja i kvalitetnih modnih događanja. Više ne moramo odlaziti u inozemstvo kako bismo otišli na dobar koncert ili pogledali neku izložbu - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 15:13