LJEPOTICE U PRIRODI

DEVETA I DESETA FINALISTICA ZA NAJSEKSI HRVATICU Ove će vam djevojke uzbuditi maštu: Upoznajte Dariu i Mariju

DARIA FARKAŠ

Pola godine živi u Indiji, pola u Hrvatskoj, a dečko joj igra nogomet u Njemačkoj

Lijepa Bjelovarčanka u Indiji je izgradila respektabilnu karijeru modela, a unatoč diplomi poduzetništva i brojnim zamolbama koje je poslala, nije uspjela naći posao u struci

Bjelovarčanka Daria Farkaš karijeru modela gradi upravo u zemlji iz koje dolazi najviše svjetskih misica, Indiji. I više je nego uspješna pa pola godine provodi tamo, a ostatak se odmara u Hrvatskoj.

Naime, upravo je Indija zemlja koju je oduvijek željela posjetiti, a kada joj se, prije dvije godine, ukazala prilika da ode odraditi poslove modela, bilo je to više negoli je mogla sanjati. Bez puno razmišljanja je prihvatila poziv, uskočila u prvi avion i tek je na višesatnom letu, priznaje, počela razmišljati je li to bila ispravna odluka.

- Najednom mi je palo na um da idem sama i da nemam pojma što me sve tamo čeka, no bilo je kasno za odustajanje. Sada mi, naravno, nije žao što sam otišla jer sam odradila divne poslove i upoznala prekrasne ljude. U početku mi je bilo jako čudno, nedostajala mi je obitelj, hrana mi je bila čudna pa sam čak dobila salmonelu, no kasnije je bivalo sve bolje i bolje - sjeća se 27-godišnjakinja čiji se izgled neobično svidio tamošnjim dizajnerima i modnim fotografima.

Uz pomalo egzotične crte lica i put bijelu poput alabastera, vrlo je brzo dobila unosne poslove.

Snimila je kampanju za cijenjenog indijskog dizajnera Manoja Mehru te za indijsku modnu kuću Study by Janak.

Honorari su, odaje, pristojni, a ona se od svakog posla počasti barem jednim tenisicama koje obožava. Ni sama ne zna koliko ih ima, ali kaže da ih nikada nije dovoljno. U Indiji planira raditi dok je tržište bude trebalo, no jednoga bi se dana ipak voljela sasvim vratiti u Hrvatsku.

Naime, Daria je diplomirala poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, no dosad nije uspjela naći posao u struci. Javljala se na brojne oglase, ali nije dobila niti jedan pozitivan odgovor.

- Čini se da kod nas svi rade do šezdeset i neke godine pa mi mladi jednostavno ne možemo doći na red - smije se Daria i nastavlja: - Šalim se, naravno. Mislim da svi trebaju dobiti svoju šansu, bez obzira na godine. Voljela bih naći neki posao u kojemu bih mogla izraziti svoju kreativnost i ne bih morala sjediti osam sati u uredu, među papirima, to nije za mene.

Zasad uživa u poslu modela i ljubavi s nogometašem koji trenutačno igra u Njemačkoj. U vezi su šest godina, a naučili su da ljubav može funkcionirati i na daljinu.

- Sve je moguće, treba samo puno povjerenja, kompromisa i Skype - zaključila je kroz smijeh.

MARIA TEPŠIĆ

Jedina natjecateljica koju u izboru bodri najdraži navijač - njezin sin Noa

25-godišnja Varaždinka radi u bolnici u Čakovcu na Odjelu slušnih pomagala, prije se bavila modelingom i 12 je godina bila aktivna sportska gimnastičarka

Marija Tepšić je natjecateljica koja je ove godine zasigurno imala najslađeg i najodanijeg navijača. Riječ je o njezinu sedmogodišnjem sinu Noi koji nije mogaodočekati da se mama vrati s Brijuna. Lijepa 25-godišnjakinja iz Varaždina jedina je među natjecateljicama koja ima dijete, a svojim izgledom i stavom dokazala je kako i nakon poroda žene mogu biti atraktivne, njegovane, vitke te ući među najseksi Hrvatice.

- Moj motiv za natjecanje bio je to što sam se nekoć bavila modelingom, no zbog raznih obveza u jednom trenutku više nisam stizala pa sam morala odustati. Bila sam članica Midikena, nosila sam revije, a dva puta sam bila i na Cro-a-porteru. Volim se fotografirati, vidjela sam kako su izgledali prijašnji izbori i prijavila sam se jer sam željela pokušati ući u izbor. Jako mi je drago što sam odabrana, a na Brijunima je bilo uistinu čarobno - priča plavuša koja je diplomirala na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, no dosad nije radila u struci.

Zaposlena je u Županijskoj bolnici Čakovec gdje radi na Odjelu za slušna pomagala na podešavanju i održavanju aparata za osobe oštećenog sluha. Na to je radno mjesto došla sasvim slučajno, a posao joj se toliko svidio da kasnije nije ni pokušala promijeniti ga. Nažalost, kaže, budućnost za sebe i svog sinčića ipak ne vidi u Hrvatskoj, nego negdje drugdje, razmišljala je o Australiji, no trenutačno bi otišla u bilo koju zemlju za koju vjeruje da bi joj mogla pružiti kvalitetniji život.

- Razmišljam dugo o tome, a nikako da nešto poduzmem. Nemam neki konkretan razlog zbog kojega ne želim ostati u Varaždinu, osim što želim bolju budućnost za sina - razmišlja Marija koja je svojedobno krasila stranice novina zahvaljujući sportskim uspjesima. Punih 12 godina se aktivno bavila sportskom gimnastikom, jednom je osvojila državno prvenstvo, a drugom zgodom Kup Hrvatske. Kada je prestala trenirati, počela je obučavati djevojčice koje će krenuti njezinim stopama. Marija se i dalje nastojati baviti sportom kad stigne.

- Meni je bilo teško dok sam studirala jer sam bila mlada mama, noću sam učila, danju radila, a popodne bih se posvetila sinu. Sad je on već velik pa mi je malo lakše. No, baš tijekom tog vremena sam naučila kako je u životu samo važno pozitivno razmišljati, a upornošću se mogu ostvariti svi snovi - zaključila je Marija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 00:15