NHL LIGA

Ducksi se vratili pobjedama, Torontu kanadski derbi

Martin St. Louis je zabio četiri gola za Tampu Bay, što mu je uspjelo prvi put u karijeri, ali to ipak nije bilo dovoljno protiv Sharksa.

Sjajna utakmica kapetana Tampe Bay Martina St. Louisa nije bila dovoljna da njegova momčad ostvari pobjedu u domaćem ogledu protiv hokejaša San Josea.

Naime, St. Louis je zabio sva četiri gola Tampe Bay, što mu je uspjelo prvi put u karijeri, te je postao prvi igrač Lightninga kojem je to uspjelo od Chrisa Kontosa koji je 7. listopada 1992, utrpao 4 komada Chicago Blackhawksima u Tampinoj prvoj NHL utakmici u njenoj povijesti.

Ali nije bilo dovoljno i San Jose je slavio 5-4. Nakon što je St. Louis zabio svoj četvrti gol za 4-2 vodstvo Tampe Bay početkom druge trećine, Joe Pavelski nanizao je tri gola u razmaku od šest minuta i 12 sekundi za svoj prvi hat-trick u karijeri.

Columbus Blue Jacketsi slavili su na gostovanju kod Buffala 4-3 na penale i tako upisali svoj šesti uzastopni trijumf, čime su izjednačili klupski rekord. Ryan Johansen zabio je pobjednički gol iz penala, dok je Brandon Dubinsky s golom i asistencijom predvodio Blue Jacketse u regularnom dijelu. Kod Buffala se istaknuo Tyler Myers s dva postignuta gola.

Do desete pobjede u zadnjih 14 utakmica New York Rangersi stigli su na gostovanju kod Ottawe s 4-1 uz gol i dvije asistencije Dereka Stepana i 29 obrana Cama Talbota.

Anaheim Ducksima nije trebalo dugo vremena za povratak na pobjednički kolosijek. Večer nakon poraza na gostovanju kod Chicago Blackhawksa slavili su u gostima kod St. Louis Bluesa 3-2. Ducksi su na omjeru od 19 pobjeda i 2 poraza u 21 posljednjoj odigranoj utakmici. Ryan Getzlaf, Matt Beleskey i Cam Fowler zabili su golove za Duckse, dok je vratar Frederik Andersen zaustavio 34 udarca prema vratima.









NHL liga, subota:

Ottawa - NY Rangers 1-4

Tampa Bay - San Jose 4-5

Winnipeg - Edmonton 3-2, produžetak

Buffalo - Columbus 3-4, penali

Carolina - Florida 3-2

Detroit - Los Angeles 3-2, penali

Philadelphia - NY Islanders 6-4

Toronto - Montreal 5-3

Nashville - Colorado 4-5

Phoenix - New Jersey 3-2

St. Louis - Anaheim 2-3

Minnesota - Dallas 3-2, produžetak

Vancouver - Calgary 3-2, penali

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:32