NHL LIGA

Bruinsi bolji od Rangersa, pobjede Colorada i Anahaima

Hokejaši Boston Bruinsa upisali su sinoć svoju prvu pobjedu po nastavku natjecanja u NHL ligi nakon pauze zbog Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Na gostovanju kod New York Rangersa u Madison Square Gardenu slavili su sa 6-3, uz sjajnu partiju vratara Tuuke Raska koji je upisao 39 obrana, uključujući njih 19 u prvoj trećini. Dvostruki strijelac za Bruinse bio je Gregory Campbell, dok su po jedan gol zabili Jarome Iginla, Dougie Hamilton, Carl Soderberg i Milan Lucic.

Sa istovjetnim je 6-3 rezultatom, ali na domaćem ledu, slavio Colorado protiv Tampe Bay u utakmici u kojoj su im četiri gola postigli braniči. Nick Holden postigao je dva gola, Tyson Barrie i Erik Johnson po jedan, dok su se među strijelce upisali i napadači, Ryan O'Reilly i Paul Stastny.

Na gostovanju kod New York Islandersa Florida je slavila s 5-3 iako su Panthersi do posljednje trećine gubili 3-1. Scottie Upshall i Shawn Matthias svaki s dva gola i asistencijom bili su najbolji igrači Panthersa kojima je to bila prva gostujuća pobjeda od 26. siječnja, čime su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza.

U kanadskom derbiju Ottawa je pobijedila na gostovanju kod Vancouvera 4-2, a domaćim se Canucksima ozlijedio ponajbolji igrač Daniel Sedin. Igru je napustio početkom druge trećine i nije se vraćao, a zasad nije točno poznato o kakvoj je vrsti ozlijede riječ. Ottawin vratar Craig Anderson skupio je 29 obrana, a u napadu je ponajbolji bio Clarke MacArthur s golom i asistencijom.

Anaheim Ducksi nadigrali su Carolina Hurricanese 5-3 u svom Honda Centeru nošeni Coreyjem Perryjem koji je upisao dva gola i asistenciju. Anaheimov vratar Frederik Andersen obranio je čak 49 udaraca prema svojem golu.

NHL liga, nedjelja:

Washington - Philadelphia 4-5, produžetak

New Jersey - San Jose 2-4

NY Islanders - Florida 3-5

Vancouver - Ottawa 2-4

NY Rangers - Boston 3-6

Anaheim - Carolina 5-3

Colorado - Tampa Bay 6-3

Phoenix - St. Louis 2-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:58