NHL LIGA

Devilsi nadigrali Washington, Detroit pobijedio Montreal

Strijelci su u pobjedi New Jerseyja bili Stephen Gionta i Adam Henrique, dok je Cory Schneider obranio 30 udaraca gostujućih hokejaša

U noći s petka na subotu odigrano je svega pet utakmica najjače hokejske lige svijeta (NHL liga), dok je dvoboj Caroline i Ottawe odgođen do daljnjega.

New Jersey je pred svojim navijačima slavio protiv Washingtona s minimalnih 2-1, a obje je asistencije u pobjedi Devilsa podijelio Jaromir Jagr . Njima se izjednačio na vječitoj ljestvici najboljih asistenata NHL lige s Mariom Lemiuexom, koji trenutno drži 10. mjesto. Obojica su podijelili 1033 asistencije.

Strijelci su u pobjedi New Jerseyja bili Stephen Gionta i Adam Henrique, dok je Cory Schneider obranio 30 udaraca gostujućih hokejaša. Capitalsi su upisali 13. poraz u posljednjih 16 utakmica, a treba napomenuti da su i drugi susret zaredom igrali bez svojeg najboljeg igrača Alexa Ovečkina.

Phoenix je izvukao pobjedu s gostovanja kod Edmontona slavivši s 4-3. Mike Ribeiro je upisao pogodak i asistenciju, dok je Mike Smith na golu skinuo 36 udaraca. Phoenix je poveo s uvjerljivih 4-0, no Edmonton je u završnici umalo uspio dostići goste i upisati barem bod.

Detroit je kod kuće s 4-1 nadigrao Montreal, a pobjedu su izrežirala trojica hokejaša. Henrik Zetterberg, Nicklas Kronwall i Gustav Nyquist su upisali po pogodak i asistenciju, dok je vratar Jonas Gustavsson obranio 30 udaraca.

Spomenimo još pobjedu Colorada na gostovanju kod Floride s 3-2. Ryan O'Reilly je upisao pogodak i asistenciju, dok je Semjon Varlamov obranio 34 pokušaja domaćih hokejaša. Preostala dvojica strijelaca za Coloradu, u petoj pobjedi iz posljednjih šest utakmica, bili su Jamie McGinn i Paul Stastny.









NHL liga, petak:

New Jersey – Washington 2-1

Detroit – Montreal 4-1

Florida – Colorado 2-3

Calgary – Nashville 5-4, kazneni udarci

Edmonton – Phoenix 3-4

Carolina – Ottawa (odgođeno)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:37