SLIJEDI SLOVAČKA

‘Posuđeni’ Ivan Rakitić donio tri boda na Cipru

Sa trećom pobjedom u nizu, Hrvatska je stigla na bod zaostatka za vodećom Slovačkom s kojom ju čeka težak susret u srijedu
Varazdin, 131009.Na gradskom stadionu u Varazdinu igra se kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo reprezentacija (U21) Hrvatske i Srbije.Na slici: Andrej Kramaric slavi za 2:0Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

ZAGREB - Punih sat vremena Cipar je držao u šahu ambicije mladih Hrvata koji bi ispuštanjem bodova kompromitirali pobjede nad Norveškom i Srbijom. Međutim, tada je na scenu stupio “veteran” Osijeka Domagoj Vida i anulirao prednost, da bi Ivan Rakitić iskoristio jednu povratnu loptu i kreirao preokret u Phapasu.

- Pokazali smo momčadski duh - reći će kasnije Ivan Kelava kojeg smo “uhvatili” nakon utakmice. Priznao je “portir” Hrvatske da je prvo poluvrijeme bilo za zaborav.

- Težak teren i ambiciozan, živ i hitar domaćin kriv je za slabiji dojam u prvome djelu - rezimirat će Kelava priznavši kako Ciprani nisu uopće loši kakvima se percipiraju u javnosti.

A osim terena i kvalitetne momčadi, za minus u prvome dijelu, “kriva” je i kontra koja je sjevnula sredinom poluvremena, a koju je Dimitris Cristofi sproveo u mrežu.

- U svlačionici smo se dogovorili da idemo poginuti na terenu ako treba za pobjedu.

Nisu trebali poginuti, ali da su ubacili u dvije brzine više bilo je vidljivo odmah na početku kada je Hrvatska preuzela inicijativu i plela mrežu oko gola domaćina. Za to je svakako zalužna “jezikova juha” izbornika Ladića, ali i odluka da Jajala zamjeni Ljubičićem.

Produkt totalne ofenzive bio je pogodak Vide glavom u 60. minuti. Pet minuta kasnije Rakitić je okrenuo vodu na mlin Hrvatske.

- Presretni smo zbog trijumfa. Idemo sada u Slovačku pa da godinu zaključimo na prvome mjestu - prenio je samopouzdanje svlačionice Ivan Kelava koji će sa suigračima odraditi trening na Cipru u nedjelju, a u poslijepodnevnim satima lete za Beč odakle će autobusom prema Zlate Moravcu.

S liderom skupine 7 obračunat će se u srijedu. Računica je jasna. S tri boda Hrvatska dolazi na čelo ljestvice prije presudnih dvoboja slijedeće godine. Veći motiv mladim Hrvatima doista nije potreban.

Hrvatska

Kelava - Vida, Lovren, Barbarić, Jozinović - Perišić, Badelj, Jajalo (od 46. Ljubičić), Rakitić - Kalinić (od 90. Maloča), Knežević (pd 69. Kramarić)

'Svaka nam čast zbog pobjede, puni samopouzdanja idemo na Slovačku!'

Ivan Rakitić:

- Pokazali smo karakter i vratili se nakon što smo gubili u prvom poluvremenu. Nismo u toj prvoj dionici igrali baš dobro, ali smo sjajnim angažmanom, borbenošću i htijenjem sve uspjeli nadoknaditi.

Milan Badelj:

- Bilo je teško, gubili smo nakon prvog poluvremena, ali smo se boljom igrom u drugom dijelu uspjeli dokopati vrlo važne pobjede. Sad puni vjere i samopouzdanja krećemo na Slovačku. Itekako su nam bila bitna ova tri boda.

Tomislav Barbarić:

- Uf, neka smo i mi pobijedili u jednoj ovakvoj utakmici. Bili smo presretni, pjevali u svlačionici, ovakve teško izborene pobjede su najslađe.

Dejan Lovren:

- Kako li je to bila samo naporna utakmica. Ciprani su nezgodni, brzi, još su vodili, ali nama svaka čast, uspjeli smo nadoknaditi minus i dokopati se, dakako, važne pobjede.

Ivan Kelava:

- Bilo je gusto, teško, ali na muci se poznaju junaci. Uspjeli smo pobijediti, revanširati se Cipranima i sada s velikom srećom krećemo u Slovačku. (Sportske novosti)

Skupina 7

Cipar - Hrvatska 1-2

Redoslijed

1. Slovačka 4 3 1 0 6-3 10

2. HRVATSKA 4 3 0 1 8-5 9

3. Srbija 4 2 0 2 5-5 6

4. Norveška 4 1 1 2 6-7 4

5. Cipar 5 1 0 4 3-7 3

15.XI. Srbija - Norveška, 18.XI. Slovačka - HRVATSKA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:13