RAKITIĆ I KALINIĆ

'Ako dobijemo Slovake, nitko nas neće zaustaviti!'

Astana, 141009.Kazhymukan Stadion.Posljednje kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu u Juznoafrickoj republici 2010. godine izmedju Kazahstana i Hrvatske.Na slici: Ivan Rakitic.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Odlično su se uklopili u Ladićevo društvo. Povratnici iz A vrste Ivan Rakitić i Nikola Kalinić i na travnjaku su pokazali zrelost i nogometno znanje.

- Bilo je zaista zahtjevno. Ciprani su nezgodni, mali, okretni i brzi, uvuku se ispod tebe, nije bilo jednostavno ovo dobiti. Moram vam kazati da nas je pomalo sve izmučio dugi put. U Slovačkoj će biti lakše, jer imamo dva dana za rekuperaciju pred utakmicu - kazivao je Nikola Kalinić.

Napadač Blackburn Roversa skupa s kolegama u subotu navečer gledao je kvalifikacijsku utakmicu za SP Portugal - BIH i bodrio svog bivšeg kolegu Senijada Ibričića.

- Hajde Ibro, hajde... Bravo Ibro! - često se čulo iz Kalinićevih usta.

Dok je gledao što se događalo u Lisabonu, mirno je analizirao ogled koji je Hrvatsku na samo bod približio lideru Slovačkoj.

- Kako li su samo opasni ti Ciprani, posebno dvojica napadača, užasno su brzi.

Nije čudo, 'desetka’ Efrem igrao je u Glasgow Rangersu, na Otoku je od svoje 14. godine, dok je Christofija pred početak ove sezone Omonia kupila za milijun eura! Ciparski kolege kazali su nam kako su ta dvojica najveći talenti ciparskog nogometa, već su članovi A vrste. Tek toliko da se zna da Hrvatska nije igrala protiv 'lajbeka’. Kalinić i Rakitić odigrali su akciju koja je bila vrijedna pobjede. Nikola je izdržao duel nakon kojeg bi većina igrača završila na travnjaku, te je gurnuo loptu natrčalom Rakitiću koji je zabio.

- Priznajem, nisam ga vidio, ali sam ga čuo! Gurnuo sam loptu premu mjestu s kojeg se čuo njegov glas - sa smješkom je govorio Kalinić, te zaključio.

- Sad nam slijedi Slovačka. Bit ćemo bolji nego protiv Cipra i vjerujem da ćemo pobijediti vodeću momčad naše skupine. Nakon toga nas nitko više ne može zaustaviti.

Ivan Rakitić nosi vodu, asistira, zabija... Odmah se ponašanjem i nogomentim majstorstvom nametnuo kao lider ove vrste.

- Ništa nije teško. Netko mora i vodu nositi.

Važnije je ipak da je na njegovim krilima Hrvatska slomila Ciprane.

- Prvo poluvrijeme je bilo škakljivo. Promašili smo neke šanse, a to se onda uvijek osjeti. Ali u drugoj dionici pokazali smo moć povratka u utakmicu, nismo gubili vjeru, i to se isplatilo - kazao je Raketa.

Uoči susreta sa Slovačkom kaže:

- Na ovaj put smo krenuli s ciljem da osvojimo šest bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:06