SUSRET PROTIV LIDERA

Mladi protiv Slovaka na Raketin pogon

Izbornik strategiju gradi na asovima s inozemnim adresama, Maloča istiskuje Barbarića iz momčadi
 Reuters

ZAGREB - Nakon uspješne transplantacije nekolicine Bilićevih kandidata mlada reprezentacija uzela je bodove na Cipru i sada želi nastaviti pobjedničku seriju na gostovanju u Slovačkoj. Ladićeva momčad predvođena Rakitićem, Kalinićem i Lovrenom bi sa tri boda preuzela vrh naše kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo.

Nova generacija ‘vatrenih’ na startu ciklusa okliznula se na koru od banane i prepustila bodove Cipru, ali u međuvremenu se dogodio pozitivan zaokret; izbornik Ladić je odustao od eksperimentalnog sastava i metafizičkih razgovora, okrenuo se provjerenim asovima uglavnom iz Dinamove škole, regrutirao Perišića i kao šlag na tortu dobio zvučna pojačanja iz Bilićeve svlačionice. Rezultat ove male revolucije su tri uzastopne pobjede i popravljeno raspoloženje u momčadi.

- Očekujem puno bolju igru nego na Cipru, gdje smo ponovno patili od nekih dječjih bolesti. Uvjeren sam da će utakmica sa Slovacima biti drukčija jer će suparnik, za razliku od rasterećenih Ciprana, igrati pod pritiskom. Slovaci su, naime, lideri naše skupine i pobjedom bi se mogli odvojiti na četiri boda fore, dok bi porazom bitno kompromitirali svoje izglede. Mi stižemo s napadačkom orijentacijom, želimo pobjedu, ali zadovoljili bismo se i remijem - najavljuje Ladić.

Hrvatska bi u Zlatim Moravcama trebala istrčati u 4-2-3-1 formaciji. Na posljednjem treningu Ladić je na mjestu stopera uigravao Maloču koji će dobiti prednost pred Barbarićem. Iz konkurencije je zbog ozljede ispao Tomečak, a posljednji test nije izdržao niti Školnik. Momčad bi u srijedu trebala izgledati ovako: Kelava, Vida, Lovren, Maloča, Jozinović, Oremuš, Jajalo, Badelj, Perišić, Rakitić, Kalinić.

U nastavku kvalifikacija Hrvatsku očekuje gostovanje u Srbiji te domaćinstva s Norveškom i Slovačkom. U play-off plasirat će se deset pobjednika skupina plus četvorica najboljih drugoplasiranih. Na EP-u u Danskoj sudjelovat će osam reprezentacija.

Skupina 7.

Slovačka - Hrvatska 16.30

1. Slovačka 4 3 1 0 6 3 10

2. Hrvatska 4 3 0 1 8 5 9

3. Srbija 5 3 0 2 8 7 9

4. Norveška 5 1 1 3 8 10 4

5. Cipar 6 1 0 5 4 9 3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:31