VAŽNA TRI BODA

Zagreb počeo oživljavati svoje izglede!

U lokalnom nogometnom remakeu ‘Spašavanja vojnika Ryana’ Zagreb je u napetom finišu sudara s Karlovcem ‘ustao iz mrtvih’ i počeo oživljavati svoje izglede za opstanak u 1. HNL
 Bruno Konjević / Cropix

ZAGREB - Dvoboj koji je obilovao preokretima sretno se odvrtio u korist Štimčeve momčadi, koja je sredinom drugog poluvremena izgledala mrtvo i nemoćno, ali su se stvari okrenule ulaskom Svena Dedića. Domaćinov joker s klupe je s dvije asistencije u finišu gurnuo Abdurahimija i Vugrinca u prilike iz kojih je nemoguće promašiti.

Meč je počeo hladnim tušem za “pjesnike”. Karlovac je hrabro otvorio utakmicu i došao do vodstva nakon lijepe akcije u 8. minuti. Indisponirani Skender stidljivo je odbio loptu Parackog, a Lajtman u nastavku asisitrao Tokiću koji je s pet metara pospremio loptu u mrežu.

Zagreb je u narednih dvadesetak minuta djelovao anemično i bez ideje, ali je usprkos lošem dojmu stigao do vodstva. Pogoci su isključiva zasluga Gorana Ljubojevića i Davora Vugrinca, koji očito odskaču klasom u usporedbi s ostatkom momčadi. Ljubojević je prvo ispratio Vugrinčev udarac i loptu odbijenu od grede pospremio je iza Sunarinih leđa. Samo minutu kasnije robusni centarfor je glavom zakucao loptu glavom s pet metara u mrežu.

Karlovac se vratio u dvoboj pogotkom Parackog, koji je karlovačke drukere na tribinama podsjetio na Robbenov gol Unitedu. Zvonko Pamić je tom prilikom zavrnuo loptu iskosa, a Paracki natrčao i podmetnuo nogu te s petnaestak metara neobranjivo pogodio Skenderov desni kut.

Činilo se da dvoboj nezaustavljivo klizi prema remiju, kada je Sven Dedić promiješao karlovačke braniče na lijevom krilu i zavrnuo loptu na suprotnu vratnicu. Akciju je ispratio Abdurahimi i lakoćom pogodio za 3-2. Sve dvojbe o pobjedniku otklonjene su tri minute kasnije kada je Dedić istrčao pedeset metara s loptom u posjedu. Karlovačka momčad je na Zagrebovoj polovici pogledom ispraćala protunapad četvorice na jednog, u konačnici je Dedić poslužio Vugrinca koji je dobru partiju okrunio topovskim udarcem pod gredu gostujućeg vratara.

Zagreb - Karlovac 4-2 (2-1)

Sudac: Ivo Krečak (Šibenik) 7; pomoćnici: Gabrilo (Split) i Perica (Šibenik). Strijelci: 0-1 N. Tokić (8, as. Lajtman), 1-1 Ljubojević (30), 2-1 Ljubojević (31, as. Vugrinec), 2-2 Paracki (59, as. Pamić), 3-2 Abdurahimi (84, as. Dedić), 4-2 Vugrinec (87, as. Dedić). Žuti kartoni: M. Tokić, Jugović. Igrač utakmice: Goran Ljubojević. Stadion: u Kranjčevićevoj. Gledatelja. 1000.

Zagreb: Skender 5, Celjak 6, Pavlović 5, M. Tokić 5, Ivanković 6, Abdurahimi 7, Jugović 5 (od 67. Dedić 7), Parlov 5, Šovšić 5 (od 52. Babić 5), Vugrinec 7, Ljubojević 7.5

Karlovac: Sunara 6,5, Kovačević 6, Karabatić 6, Bunoza 5, Matika 5, Paracki 7, Stambolija 5 (od 46. Rexepi), Štefančić 5 (od 46. Novinić 5), Pamić 6, Lajtman 6, N. Tokić 6

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:27