NA PUTU PREMA GORE

Abdurahimi i Vugrinec spasili Zagreb u derbiju začelja

Prijelomni trenutak utakmice potpisao je Besart Abdurahimi kao joker s klupe, bombom sa 25 metara torpedirao je Međimurje i osigurao tri boda
Zagreb, 230410.Stadion NK Zagreba, Kranjceviceva.Utakmica prve T-com HNL, 27. kolo, izmedju NK Zagreba i NK Medjimurja.Na fotografiji: Igor Stimac trener Zagreba.Foto: Ronald Gorsic / CROPX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Abdurahimijev projektil u 81. minuti dvoboja gurnuo je Međimurje u podrum 1. HNL i istovremeno ostavio ‘pjesnike’ na kursu prema luci spasa. Zagreb je po treći put uzastopce iščupao bodove u završnici dvoboja (Karlovac, Dinamo, Međimurje), pri čemu se Abdurahimi već drugi put ukazao kao hladnokrvni ‘ubojica’, čovjek sa živcima za delikatne situacije. Sve to usprkos činjenici da je na teren istrčao tek u 58. minuti.

- Svjesno sam ušao u taj rizik. Znao sam što nam gosti pripremaju, znao sam da će Lesjak striktno markirati Vugrinca, i zato samo malo prilagodio naš sastav novim uvjetima računajući da ćemo sve riješiti u prvom dijelu. Na kraju nam je ipak trebao Abdurahimi, njemu pripadaju sve zasluge za ove bodove - komentirao je Igor Štimac.

U prvom poluvremenu nakon zanimljivih desetak minuta gledali smo krezubu, dosadnu utakmicu bez raspoloženog igrača na terenu. Iznimka je kao i uvijek bio Davor Vugrinec, koji je u nadoknadi poluvolej udarcem poklopio Ljubojevićevu loptu spuštenu grudima za 1-0. Zagreb je prosuo vodstvo odmah na startu drugog poluvremena. Krstanović je jeftino prodao loptu na rubu kaznenog prostora, Cicero Lima je pronašao Golubovića i Skender je morao po loptu u mrežu.

Gol je Međimurju dao krila, a domaću momčad pogodio kao udarac maljem. U nastavku su gosti djelovali homogenije, zrelije i da je Golubović u 72. minuti iskoristio zicer nakon nove zgodne asistencije Cicera Lime, danas bi ‘pjesnici’ bili zakovani za dno. No, Golubović je bio neprecizan i ostavio je domaćinu nadu da do bodova može doći jurnjavom, ‘na mišiće’ u finišu dvoboja.

To se i dogodilo u 81. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru Abdurahimi je natrčao na mlako odbijenu loptu i sa 25 metara je zakucao u Mađarićev desni kut.

- U prvom poluvremenu gledali smo utakmicu u kojoj je bilo najmanje nogometa. U drugom dijelu mi smo rano izjedačili, ušli smo s više hrabrosti i čak dominirali. Pokopala nas je mlaka intervencija, jedna slabo odbijena lopta koju je Abdurahimi spakirao u gol. Usprkos porazu ja sam uvjeren da ćemo ostati u 1. ligi - rekao je Tomislav Ivković.

ZAGREB – MEĐIMURJE 2-1 (1-0)

Sudac: Ivo Krečak (Šibenik) 6. Pomoćnici: Ivanković (Split) i Perica (Šibenik).

Strijelci: 1-0 - Vugrinec (45, as. Ljubojević), 1-1 - Golubović (47, as. Cicero Lima), 2-1 - Abdurahimi (81)

Žuti kartoni: Lesjak, Aganović, Parlov

Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja: 700.

Igrač utakmice: Besart Abdurahimi.

Zagreb: Skender 6, Jurendić 5, Jefthon 6, Tokić 6, Ivanković 5, Babić 5 (od 80. Dedić -), Parlov 6, Oršulić 5 (od 67. Jugović 6), Krstanović 5 (od 58. Abdurahimi 7), Vugrinec 7, Ljubojević 6.

Međimurje: Mađarić 5, Darmopil 6, Amauri 6, Andre Silva 5, Melnjak 5, Lesjak 5 (od 83. Žuljević -), Aganović 6, Cicero Lima 7, Eliomar 5, Grgić 5 (od 69. Plantić -), Golubović 6 (od. 81. Vuka -).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:27