BLIJEDI FAJTERI

Navijači nakon utakmice opet vrijeđali Dinamovce!

Unatoč još jednom lošem izdanju, Dinamo iz Varaždina nosi tri boda pobjedom nad Varteksom 2-1, ali i ožiljak od uvreda BBB-a
 Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - Dinamo je pobijedio u Varaždinu, ali s igrom koja je ponovno razočarala njegove navijače. Nakon utakmice skupina BBB-a je okružila Butinu koji se unatoč temperaturi suočio s navijačima na kiši.

'Tomo, pa ovo je sramota' - govorili su mu navijači ispred Dinamovog autobusa i nastavili: 'Sammir ne zaslužuje desetku Dinama'. Poneku psovku zaradio je prozvani, a na kraju je reagirala policija i smirila napetu situaciju.

Zanimljiv je bio i uvod u utakmicu. “Nemate vi para za naše igrače”, rekao je uoči utakmice Zoran Mamić skautu Bayera iz Leverkusena Borisu Živkoviću, kojeg je slučajno sreo ispred ulaza na Varteksov stadion.

Međutim, ako Dinamo ovako nastavi prosipati krvavo stečeni ugled kao što je to u srijedu napravio u Varaždinu, bogati klubovi sa Zapada u sve većem će luku zaobilaziti Maksimir. Loš dojam iz posljednjih nekoliko utakmica nastavljen je i u srijedu u Varaždinu, i to kod momčadi koja strepi za ostankom u ligi.

“Nema Štefa Baloga i Mandžukića. Tko će sada biti krivac za ovakvu igru Dinama?”, mogao se čuti duhoviti komentar u stanki utakmice u Varaždinu, nakon još jednog blijedog poluvremena Dinama. Blijedog, ali profitabilnog, s obzirom da su iz prve konkretne prijetnje Jurčićevi izabranici stigli u vodstvo. Sammir je izveo udarac iz kuta, Bišćan glavom pogodio gredu, a Dodo je odbijanac spremio u mrežu. Igrala se 44. minuta i to je bilo sve od “modrih” u prvome djelu.

Inače, Mandžukića u Varaždinu nije bilo. Pojavio se prije odlaska momčadi iz Maksimira, ali zbog temperature nije otputovao s igračima.

Prava uzbuđenja slijedila su u nastavku. Butina je ostao u svlačionici, a zamjenik Turina kapitulirao je već nakon tri minute. Udarac iz kuta koji je Mumlek uz pomoć ratnice pretvorio u izjednačenje izveo je Brezovec. Veselje Varaždinaca bilo je kratkog vijeka, s obzirom na to da je malo kasnije Badelj iskoristio dodavanje Vrsaljka za novo vodstvo “modrih”, ali i potvrdu teze kako je Dinamo bez Badelja i s njim na travnjaku sasvim druga momčad.

Do kraja utakmice Varteks je imao nekoliko poluprilika, možda i najbolju Ivan Jolić u 67. minuti, ali rezultat se nije mijenjao.

Varteks - Dinamo 1-2 (0-1)

Sudac: Ivan Bebek 6; pomoćnici: Volf, Kezele (svi Rijeka). Strijelci: 0-1 Dodo (44.), 1-1 Mumlek (48. as. Brezovec), 1-2 Badelj (54. as. Vrsaljko). Žuti kartoni: Brezovec, Calello, Barbarić. Igrač utakmice: Milan Badelj. Stadion NK Varteks. Gledatelja: 3000.

Varteks: Dreven 5,5, Šimek 6 (od 81. Vuk -), Sušac 5, D. Škvorc 5,5, Kvesić 5, Tkalčić 6, Brezovec 6,5, Punčec 5 (od 46. Balajić), Mumlek 6, F. Škvorc 5,5 (od 61. Jolić 5), Smrekar 6

Dinamo: Butina 7 (od. 46 Turina 6), Vrsaljko 6,5, Barbarić 6, Bišćan 5,5, Cufre 6,5, Sammir 6, Badelj 7, Calello 6, Antolić 6 (od 82. Vrdoljak), Primorac 5 (od 67. Kramarić), Dodo 6,5

Bez Mamića u Varaždinu

Pjevali su BBB-i u Varaždinu svoj standardni repertoar, kada je u pitanju Zdravko Mamić, ali meta uvredljivog skandiranja ovaj put nije pronašla svoj put do tribina stadiona u Varaždinu. Izvršni dopredsjednik “pokupio” je virozu koja ga je ostavila u Zagrebu. Iz kreveta je ustao tek nakratko kako bi u gradskom Poglavarstvu ishodio financijsku injekciju Grada Zagreba. Riječ je o sedam milijuna kuna koje Dinamu pripadaju prema ključu raspodjele sredstava za vrhunski sport metropole.

Jurčić: Lepršavost će doći s vremenom

- Želim pohvaliti ekipu jer smo imali čudnu uvertiru. Nikako ne možemo doći na gostovanje, a da sve štima. Butina je s temperaturom igrao prvi dio. Uza sve nedaće uspjeli smo pobijediti. Varteks je ušao jako dobro s petoricom u vezi. Nismo imali kvalitetno kretanje i teško smo dolazili u prilike. Kasnije su Varaždinci pali u ritmu i lakše smo dolazili u prilike. Lepršavost će doći s vremenom.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:38