ANDREJ KRAMARIĆ

'Ne bojimo se ni Brazila, jedva čekamo Svjetsko prvenstvo'

 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Copa America je gotova, no stiže novi razlog da se ljubitelji nogometa bude usred noći: Svjetsko prvenstvo do 20 godina u Kolumbiji, na kojemu nastupa i hrvatska reprezentacija igrača rođenih 1991. i mlađih.

Izabranici Ivice Grnje završili su pripreme u Ludbregu i Zagrebellu, odigrali četiri utakmice (Hrvatski dragovoljac 0-0, Sloga Čakovec 7-0, Ludbreg 7-3, Inter 2-0) i u utorak preko Frankfurta i Bogote putuju za Armeniju, grad u unutrašnjosti Kolumbije, na 1500 metara nadmorske visine, u kojemu će odigrati sve tri utakmice u svojoj skupini.

- Nemam što tajiti, imali smo puno problema: od činjenice da vjerojatno samo Hrvatska nije odigrala nijednu prijateljsku utakmicu u proteklih godinu dana nakon Europskog prvenstva, s kojeg smo se vratili kao trećeplasirani, do ozljeda i problema s puštanjem klubova - ponovio je naš izbornik i gotovo u jednom dahu nastavio: - Puno smo slabiji bez Vrsaljka i Vukušića, a žao mi je i što klubovi nisu pustili ni Kovačića, ni Špehara, naše dragulje koji su 1994. godište. Rugašević je otpao pa nemamo puno rješenja za lijevi bok, kao ni za desni bez Vrsaljka. Tičinović i Jakoliš, koje smo isprobavali, mogu poslužiti za tzv. lakše suparnike, ali protiv jačih smo na tim položajima tanki. Nakon povuci-potegni s liječničkom službom Chelseaja, Delač je dobio dopuštenje za nastup, mišić mu je u redu i s obzirom na to da je bio naš prvi vratar i u Francuskoj, odjenut će ‘jedinicu’ iako proteklih godinu dana nije branio, osim nekoliko puta za mladu reprezentaciju.

Ipak, nije sve tako crno. Grnja vjeruje da se u konkurenciji afričkog prvaka Nigerije, Saudijske Arabije i Gvatemale može proći u drugi krug u koji idu, osim po dvije prvoplasirane momčadi iz šest skupina, još četiri trećeplasirane.

- Ne bismo željeli biti drugi u skupini jer se u tom slučaju križamo sa skupinom u kojoj bi prvi trebao biti Brazil. Važno je da nam ekipa jedinstveno diše i razmišlja. Željeli bismo korak više nego u Francuskoj, ali primarno je izboriti nokaut-fazu.

Svog je izbornika pažljivo slušao i Andrej Kramarić:

- Izuzetno smo zadovoljni, uzbuđeni i sretni što idemo na SP i jako motivirani da postignemo što bolji rezultat, no želim naglasiti da se ne bojimo ni Brazila. Ova Copa America pokazala je da kvaliteta momčadi znači više od kvalitete pojedinaca - poručio je “Plavi 9”.

Raspored naših u skupini D je sljedeći: Saudijska Arabija 1. kolovoza u 1.00, Nigerija 4. kolovoza u 3.00 i Gvatemala 7. kolovoza u 3.00 sata. Vremenska razlika je sedam sati.

Popis igrača za SP

Vratari: Matej Delač, Dominik Picak i Michael Paradžiković; obrana: Ivor Horvat, Renato Kelić, Tomislav Glumac, Marko Lešković i Roberto Punčec; bokovi i sredina: Antonio Jakoliš, Mario Tičinović, Franko Andrijašević, Zvonko Pamić, Arijan Ademi, Filip Ozobić, Frano Mlinar i Marin Zulim; napad: Andrej Kramarić, Anton Maglica, Ivan Lendrić, Ivan Blažević i Dejan Glavica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:35