POSTAVIO ULTIMATUM

Balakov mladom hajdukovcu: Biraj, Hajduk ili Hrvatska

U strci i nervozi počele su pripreme mlade hrvatske nogometne reprezentacije (godište 1991. i mlađi) za SP (U-20) u Kolumbiji (29. srpnja - 20. kolovoza).
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Izbornik naših juniora Ivica Grnja je na sto muka na početku priprema za Svjetsko prvenstvo nogometaša do 20 godina (godište 1991. i mlađi).

Kasni prvi vratar Matej Delač jer ga liječnički konzilij Chelseaja pušta tek u nedjelju; lošu krvnu sliku ima Rugašević iz Cibalije i naknadno je pozvan Mislav Komorski iz Lokomotive; Dinamo nije pustio Matea Kovačića jer je potrebniji Jurčiću pa je vraćen Maglica iz Osijeka, a kulminacija je uslijedila s Tomislavom Glumcem.

Hajduk isprva nije pustio na SP samo Vukušića (kao i Dinamo Vrsaljka), no naknadnim dolaskom Balakova za šefa struke i problemima ‘bijelih’ sa stoperima podignut je STOP i Dubrovčaninu. Urigirao je i kapetan i Glumčev sugrađanin Srđan Andrić, neuspješno, da bi Bugarin na koncu pred mladog igrača postavio dvojbu: Ili Hajduk ili reprezentacija!

- Rečeno mu je da se na njega više neće računati ako ode u Kolumbiju! Srećom, uvjerio sam Tomislava da ga nitko neće moći šikanirati ako će odigrati dobar SP i dečko se odazvao unatoč pritiscima - ispričao je Grnja.

Reprezentativci će se sedam dana pripremati u Ludbregu, igrat će protiv H. dragovoljca (nedjelja, 18.00), Sloge u Čakovcu (utorak), te s domaćinom (četvrtak), a za Bogotu se leti 26. srpnja. Naši su u skupini D s Nigerijom, S. Arabijom i Gvatemalom.

Na popisu su - vratari: Delač (Chelsea), Picak (Lokomotiva) i Paradžiković (Cibalia); obrana: Horvat i Komorski (Lokomotiva), Kelić (Liberec), Glumac (Hajduk) i Lešković (Osijek); sredina: Andrijašević i Tičinović (Hajduk), Ademi (Dinamo), Z. Pamić (Duisburg), Ozobić (Spartak Moskva), Punčec (Varaždin), Mlinar (Lokomotiva), Blažević (Inter Zaprešić); napad: Jakoliš (Šibenik), Lendrić (Hajduk), Kramarić (Dinamo), Maglica (Osijek) i Zulim (Lučko). Pričuvni vratar: Sluga (Rijeka).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:27