SVJETSKO PRVENSTVO U20

Hrvatska je favorit protiv Saudijske Arabije, protivnike muči 1550 metara nadmorske visine

 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Hrvatska je favorit protiv četvrtoplasirane momčadi s prvenstva Azije, kojoj će biti hendikep igranje u kolumbijskim brdima, na 1550 metara, gdje se nalazi grad Armenia.

Mladi hrvatski nogometni reprezentativci (rođeni 1991. i mlađi) u protekla su se četiri dana aklimatizirali na uvjete u kolumbijskom gradu Armeniji, gdje ih u 18 sati po tamošnjem, a u jedan iza ponoći s nedjelje na ponedjeljak po našem vremenu u 1. kolu skupine D čeka Saudijska Arabija, kojoj je igranje na 1550 m sigurno veći šok nego našima.

Nedisciplinirani Arapi

Snimka utakmice bit će na Eurosportu u ponedjeljak u 10 ujutro, a očekivana Grnjina postava glasi: Delač; Jakoliš, Kelić, Glumac, Tičinović; Andrijašević; Ozobić, Ademi, Pamić, Kramarić; Lendrić. Sve reprezentacije naše skupine smještene su u kampu 30-ak km od grada.

Saudijska Arabija našima nije baš potpuna nepoznanica, Grnja i njegov stožer informirali su se kod naših trenera koji rade u klubovima Zaljeva; motorični su, ali taktički nedisciplinirani.

Računica sa 6 bodova

Iako nikad nisu prošli skupinu na ovakvim turnirima, a pobijedili nisu još od SP-a 1989, mladi Arapi ovaj put žele proći dalje barem kao treći, čak dva tjedna prije ostalih doputovali su u Kolumbiju kako bi se prilagodili razrjeđenom planinskom zraku i temperaturama koje jedva prelaze 20 stupnjeva. U njihovim planovima dobro bi im došao bod protiv Hrvatske; naši, pak, pucaju na šest protiv Arabije i Gvatemale, a s tjelesno dominantnim Nigerijcima, koji su favoriti ne samo skupine nego i cijelog turnira, kako ispadne...

Rezultati 1. kola - skupina E: Brazil - Egipat 1-1, Austrija - Panama 0-0; skupina F: Engleska - Sjeverna Koreja 0-0, Argentina - Meksiko 1-0.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:16