NEZAUSTAVLJIV CITY

Mancinijev potpis: četiri pobjede u nizu i Robinho na klupi

‘Fergie, potpiši ga’, podbadali su Cityjevi navijači gradskog rivala nakon što je Carlos Tevez hat-trickom potopio Blackburn i lansirao svoju momčad prema vrhu tablice
 AP

ZAGREB - Carlos Tevez zamijenio je ljetos crveni dio Manchestera plavom polovicom grada jer Alex Ferguson nije htio pristati na otkupnu cijenu. Pod Fergiejevim skenerom argentinski napadač, inače trostruki osvajač nagrade za najboljeg južnoameričkog nogometaša, izgledao je samo pristojno, ali ne i spektakularno poput, recimo, Berbatova. Dokaz da niti najveći svjetski menadžer nije imun na pogreške.

U igru su se istog trenutka umiješali Arapi iz susjedstva, iskeširali 25 milijuna funta i danas “blue moon”, kako navijači tepaju svojem klubu, leti na Tevezov pogon. Argentinac je u ponedjeljak Blackburnu zabio tri gola i svoj učinak ove sezone zaokružio na 15 pogodaka u 24 utakmice. City se umiješao u borbu za mjesto u Ligi prvaka, zaostaje sedam bodova za vodećim Chelseajem, ali ovakvim ritmom i s Tevezom u naletu lako bi mogao napasti i sam vrh Premier lige.

Roberto Mancini može se pohvaliti savršenim startom na klupi ‘građana’. U četiri utakmice nanizao je četiri pobjede, u hodu je podigao samopouzdanje igračima i promijenio neke navike iz vremena vladavine Marka Hughesa. Za ilustraciju, Robinho se preselio na klupu usprkos činjenici da je najskuplji igrač u povijesti engleskog nogometa (kupljen za 32 mil. funta, navodno tjedno zarađuje 160 tisuća funta). Mancini mu je dao do znanja da će tako odgovarati na Robinhovu indolentnu šetnju terenom. U prvi su plan u međuvremenu iz debelog zaleđa uletjeli manje zvučni igrači poput Garrida, Mwaruwarija i Petrova.

Filozofija igre se naočigled mijenja, što potvđuje i Mancinijeva hladna ocjena nakon visoke pobjede protiv Blackburna (4-1).

- Nisam zadovoljan primljenim golom. Naivno smo kapitulirali, bilo bi ljepše utakmicu završiti s čistom mrežom - rekao je. City je u prethodne tri utakmice bez primljenoga gola već pokazao da umiranje u ljepoti nije Mancinijeva opsesija. On je došao kako bi rasturio okoštalu hijerarhiju na vrhu lige i bogatim šeicima donio poneki trofej. To, naravno, znači i narušavanje ravnoteže u gradu Manchesteru. Mancini gladan trofeja i Tevez gladan osvete dobit će priliku već u utorak kada je na rasporedu dvoboj gradskih suparnika. City dočekuje United u polufinalu Carling kupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:43