LJUBIMAC NAVIJAČA

Robinho: Moj cilj je ostati dugo u Santosu

ZAGREB - Petnaest tisuća razdraganih navijača Santosa skupilo se na stadionu Vila Belmiro kako bi pozdravilo povratak gradskog junaka. Igrač koji je navijačima donio dva naslova brazilskih prvaka dočekan je kao spasitelj kultnog kluba koji trenutno ‘životari’ u sredini prvenstvene ljestvice. U spektakularnoj predstavi Robinho je na teren sletio helikopterom u pratnji jednog od najvećih svjetskih nogometaša i legende kluba, Pelea .

- Nadam se da ovdje neće biti tek prolaznik, već da će se zadržati na dulje vrijeme. Za dobrobit Santosa i brazilske reprezentacije priželjkujem mu da povrati formu iz najboljih dana - rekao je Pele, koji je u dresu Santosa ukupno zabio 474 pogotka.

Nakon što je Robinho ispao iz planova novog Cityjevog trenera Roberta Mancinija, između klubova je dogovorena šestomjesečna posudba. Međutim, izgledno je kako će na kraju sezone na zadovoljstvo svih strana transfer biti realiziran u potpunosti i kako će Robinho ponovno postati stalni član Santosa, kluba u kojem je između 2002. i 2005. godine postigao 83 gola u 190 nastupa. Takav rasplet situacije, kaže, veoma bi ga razveselio.

- Cilj mi je ovdje ostati veoma dugo. Ukoliko me iz kluba žele zadržati na duže razdoblje, to bi bilo sjajno. Mislim da ću se u Santosu nametnuti i brazilskom izborniku, a cilj mi je otići na Svjetsko prvenstvo i priliku u Brazilu shvaćam kao svoj Mundijal - rekao je Robinho, koji bi se navijačima trebao predstaviti već u nedjeljnom derbiju protiv Sao Paula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:30