ZVIJEZDA MAN CITYJA

Robinho ipak odlazi na posudbu u Santos

Zabrinut za mjesto u brazilskoj reprezentaciji Robinho nije htio pristati na Mancinijevu ponudu da igra tek svaku drugu utakmicu za City. Spreman je oživjeti karijeru u Santosu uz prepolovljenu plaću
 AP

ZAGREB - “Posao je 90 posto dovršen, klubovi se još moraju dogovoriti koliko će trajati posudba. Santos bi htio godinu dana, a City pristaje na šest mjeseci”, rekao je Robinho brazilskim novinarima nakon dvoboja FA Kupa sa Scunthorpeom (4-2 pobjeda) u kojem se pogotkom oprostio od Cityjevih navijača. 16-mjesečna avantura najskupljeg nogometaša na Otoku tako se približila kraju. Robinhov prijelaz iz Reala koštao je arapskog šeika Al-Nahyana 32,5 milijuna funti, a u Manchesteru je navodno zarađivao 160 tisuća funti tjedno. Lepršavi napadač našao se u problemima nakon otkaza Marku Hughesu kod kojeg je držao zacementiran rejting neovisno o učinku na terenu. Roberto Mancini nije imao tako visok prag tolerancije.

- Menadžer je bio fer prema meni, otvoreno mi je rekao da ću igrati svaku drugu utakmicu, ali u godini Svjetskog prvenstva ja moram igrati više. Problem s engleskim nogometom je što ovdje treneri prvo izaberu sustav igre, a nakon toga igrače koji se u njega uklapaju. Ja se nisam uklapao - kaže 25-godišnjak koji visoko kotira u nacrtima brazilskog izbornika Dunge.

Robinho je, inače, izašao iz Santosova inkubatora zajedno s Diegom. Kao tinejdžeri su matičnom klubu donijeli naslov državnog prvaka i ubrzo se zaputili prema Europi. Nakon pet godina legionarskog staža vraća se u klub legendarnog Pelea, a predsjednik Santosa Luis Alvaro siguran je da će znati motivirati sponzore kako bi Robinha na duže vrijeme zavezali uz klub. Uzgred, spekulira se da je Manchester City posudbu zamislio kao dio paket aranžmana. U zamjenu za Robinha brazilski klub bi Cityju jamčio pravo prvokupa za napadača Neymara (18) i vezista Paula Henriquea (20) koji su najavljeni kao novi dragulji brazilskog nogometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:50