KUP KRALJA

'Kraljevski klub' daleko od prolaza trećeligaša

Real Madrid's Brazilian midfielder Kaka (L) vies with Alcorcon's Inigo Lopez during their King's Cup football match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 10, 2009. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
 AFP

Nogometaši madridskog Reala nisu uspjeli niti zaprijetiti ispodprosječnom trećeligašu Alcocronu, u uzvratu šesnaestine finala španjolskog Kupa kralja...

Nakon blamaže i poraza u gostima 4-0 (u prvoj utakmici), u uzvratu na Santiago Bernabeu Real je uspio tek minimalno pobijediti 1-0. Kasni pogodak je djelo Nizozemca Rafaela van der Vaarta u 81. minuti, što dokazuje da je Real bio miljama daleko od mogućeg prolaza i pobjede od četiri i više pogodaka.

Real je nastupio u gotovo najjačem sastavu, no Kaka, Raul, Van Nistelrooy, Van der Vaart i ostali su još jednom odigrali mizernu utakmicu protiv, za njih, očito kobnog suparnika.

Sevilla nije imala sličnih problema, već je sa ukupnih 9-3 pobijedila niželigaša Atletico Ciudad. U uzvratu, na Sanchez-Pizjuanu je bilo 5-1 za Sevillu, makar su gosti vodili. No, dvostruki strijelac Cesar, pa Kanoute, Jesus Navas i Luis Fabiano su okrenuli rezultat.

Hrvatski nogometaš Marko Babić je odigrao cijelu utakmicu za Zaragozu koja je odigrala samo 0-0 kod Malage. Bilo im je to nedovoljno jer su kao domaćini odigrali 1-1 i zbog primljenog pogotka na svom terenu ispadaju.

Nogometaši Sportinga nisu iskoristili niti domaći teren, niti 1-1 iz prve utakmice da prođu šesnaestinu finala španjolskog Kupa kralja. Drugoligaš Recreativo Huelva je odigrao u Gijonu 1-1 (tako je završila i prva utakmica), te su iznenađujući prolaz dalje ostvarili boljim izvođenjem jedanaesteraca (4-2). Hrvatski reprezentativac Mate Bilić bio je strijelac pogotka u prvoj utakmici, kod Recreativa, dok u uzvratu nije bio u momčadi.

Barcelona je, pak, lakoćom ostvarila i drugu pobjedu protiv Cultural Leonese. Nakon 2-0 u gostima, dobili su ogled na Camp Nou s 5-0. Strijelci su bili Krkić (dva puta), Pedro Rodriguez, Messi i Xavi.

Kup kralja, 1/16 finala, uzvratne utakmice:

Barcelona - Cultural Leonesa 5-0 (2-0)

Sporting Gijon - Recreativo Huelva 1-1, 4-2 (1-1)

Real Madrid - Alcocron 1-0 (prva utakmica 0-4)

Deportivo - Murcia 0-0 (1-0)

Malaga - Zaragoza 0-0 (1-1)

Osasuna - Xerez 1-0 (2-1)

Sevilla - Atletico Ciudad 5-1 (4-2)

Tenerife - Celta 0-1 (1-2)

Atletico - Marbella 6-0 (2-0)

Valencia - Alcoyano 2-2 (1-0)

Villarreal - Puertollano 1-0 (1-1)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:29