SLIJEDI BARCELONA

'Zauvijek ćemo pamtiti izbacivanje Reala'

'Što smo napravili shvatit ćemo tek nakon što prođe neko vrijeme, a sada u svemu možemo tek uživati', izjavio je Mora, čiju momčad u sljedećoj fazi natjecanje očekuje branitelj naslova, Barcelona
Real Madrid's Brazilian midfielder Kaka gestures after missing a shot against .A.C Milan during the UEFA Champions League football match between Real Madrid and A.C. Milan at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on October 21, 2009. A.C. Milan won 3-2. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
 AFP

Vezni igrač španjolskog trećeligaša Alcorcona, Sergio Mora, uspjeh protiv Real Madrida u šesnaestini finala nogometnog Kupa kralja opisao je “povijesnim”.

Alcorcon je, podsjetimo, kreirao veliko iznenađenje u prvoj utakmici ovoga para slavivši pobjedu 4-0, da bi u uzvratu pretrpjeli minimalan 1-0 poraz, te nakon ukupnih 4-1 osvanuli na svim naslovnicama španjolskim medija.

- Ostvarili smo nešto veličanstveno, nešto što ćemo pamtiti cijeloga života. Igrati na Santiago Bernabeuu je nešto nevjerojatno, a slaviti ondje je povijesno postignuće. Što smo napravili shvatit ćemo tek nakon što prođe neko vrijeme, a sada u svemu možemo tek uživati - izjavio je Mora, čiju momčad u sljedećoj fazi natjecanje očekuje branitelj naslova, Barcelona.

Te su utakmice na rasporedu u prvoj polovici siječnja.

Pellegrini: Nije smak svijeta ispadanje u Kupu kralja

Nogometašima madridskog Reala još je jednom na žulj stao trećeligaš Alcorcon. Nakon 4-0 na domaćem terenu, "nepoznati suparnik" je poražen na Santiago Bernabeuu samo s 1-0.

Moćni Real se tako od Kupa kralja rastao već u šesnaestini finala, te je upisao prvi razočaravajući rezultat ove sezone. No, Čileanac na klupi Reala Manuel Pellegrini ne gleda sve kroz crne naočale.

- Teško je prihvatiti da smo ispali od trećeligaša u Kupu, no u prvenstvu imamo samo jedan bod manje od Barcelone koja je na vrhu i u Ligi prvaka imamo dobru situaciju dva kola prije kraja. Mislim da nema mjesta panici - rekao je Pellegrini i nastavio:

- Igrači su iza mene i to je najljepša vijest za mene. Nije smak svijeta ispadanje u Kupu, pogotovo jer smo imali pregršt šansi u uzvratu, zalagali smo se i nemamo si što predbaciti. Pogađali smo grede i stative, promašivali šanse, ali nas nije išao pogodak.

Real je opet igrao u skoro najjačem sastavu ( Kaka, Van Nistelrooy, Raul, Van der Vaart...), ali se Alcorcon opet pokazao kobnim za "kraljevski klub".

- Sada jurimo prema naslovu u Primeri i osvajanju Lige prvaka. Naši ciljevi su kristalno jasni - završio je Čileanac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:31