OSRAMOĆEN REAL

Pellegrini sigurniji i od Krune Jurčića u Dinamu

Nogometaši Alcorcona dugo su slavili prolazak preko Reala u svlačionici koju su do sada mogli vidjeti u turističkim posjetama stadiona Santiago Bernabeu
 AFP

ZAGREB - Zamislite da igrate za kvartovsku momčad i nekim se čudom namjerite na deveterostrukog prvaka Europe. I ne samo to, protivnici su vam igrači ukupne vrijednosti od nekoliko stotina milijuna eura, a klupski proračun čak 400 puta veći od proračuna vašeg kluba. I tu još priči nije kraj jer igrate pred 80 tisuća navijača koji očekuju da vam se njihovi ljubimci ‘napiju krvi’. Uza vas stoji samo velika želja i ‘sitnica’ od 4-0 iz prve utakmice.

Autobus u šesnaestercu

Ovako, ili barem približno su se osjećali igrači Alcorcona koji su u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Kupa Kralja imali za cilj ne primiti pet komada od Reala koji je istrčao s najjačom postavom. ‘Autobus igrača’ u šesnaestercu trebala je pokušati probiti navala Raul - Van Nistelrooy - Higuain - Kaka.

Na svu sreću po simpatizere trećeligaša iz predgrađa Madrida, sve je ostalo samo na pokušaju. Bedem je probijen tek jednom i to pred kraj utakmice.

Gosti tulumarili u svlačionici

Santiago Bernabeu isfućkao je svoje zvijezde, a koncert zvižduka u smjeru trenera popraćen je i bijelim maramicama. U prijevodu sa španjolskog; ‘treneru odlazi’.

Međutim, predsjednik Perez, koji je potrošio 250 milijuna eura na momčad, čuva leđa Pellegriniju čvršće nego to Jurčiću čini Zdravko Mamić.

- Apsolutno razumijemo emotivnu reakciju navijača, ali mi ne možemo voditi klub na osnovu njihovih emocija - prenio je predsjednikove riječi Jorge Valdano.

S druge strane, nogometaši Alcorcona dugo su slavili u svlačionici. Mjestu kojeg su do sada mogli vidjeti isključivo tijekom turističkih tura po stadionu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:49