MLADA VRSTA NA CIPRU

Dvije pobjede donose vodstvo u skupini

Mlada reprezentacija u razmaku od tri dana igra dvije utakmice, nakon kojih bi mogla osvanuti na prvome mjestu kvalifikacijske skupine 7. za dolazak na Euro
 Željko Hajdinjak / Cropix

ZAGREB - Od Cipra do Cipra. Kvalifikacijski ciklus mlade reprezentacije počeo je porazom od reprezentacije koja Ladićevim izabranicima nije ni do koljena kada je riječ o kvaliteti. I odmah su se vadile brojke, postavljala pitanja. Crnilo je pljuštalo na sve strane. Poraz je poslužilo da se pokopaju ambicije, iako je bila riječ o premijernom nastupu. Međutim, tada su ‘mladi’ uzeli mjeru Norveškoj, a u Varaždinu deklasirali favorita skupine - Srbiju.

- Nakon Cipra je sve bilo tužno. Ipak, dvije pobjede vratile su vjeru. Stvorena je dobra klima u reprezentaciji, ali i oko nje. Ne pretjerujem kada kažem da je gušt biti dio ove ekipe - rekao je Tomislav Barbarić kojeg smo uhvatili nakon što je avion sletio u Larnacu. Čekala su ih još dva sata autobusom do Paphosa, gdje će u subotu pokušati stići na bod do vodeće Slovačke. Takav epilog u srijedu će mladim Hrvatima omogućiti borbu za vodeće mjesto u skupini.

- Korak po korak - spustio je loptu na zemlju Barbarić koji se nije složio s konstatacijom da Hrvati na Paphosu imaju osvetničke namjere.

- Osveta? Ne zanima nas to. Ciprane možemo dobiti na osnovi kvalitete. Spremni smo i u iščekivanju. Svjesni što nam nose dvije pobjede - referirao je Barbarić mentalno stanje mladih reprezentativaca.

Nemaju samo igrači imperativ. Dražen Ladić svim će se silama truditi da dobije potvrdu kako je vratio kult mladoj reprezentaciji, društvu koje bi vrlo lako mogao opustošiti Slaven Bilić. Jer, materijala zaista ima u izobilju. Ako su Lovren, Kalinić i Rakitić na posudbi od A vrste, na vrata iste reprezentacije uskoro će zakucati Jajalo i Badelj. Nude se Perišić, Tomečak i Barbarić. Osim kvalitete, prvoligaško iskustvo velika je prednost Domagoja Vide... Dakle, kad je riječ o kvaliteti, ne vidimo mogućnost da domaćini repriziraju Varaždin. Ozračje u momčadi je dobro, ne i odlično. Zdravstveni karton čini razliku između ta dva pojma.

Definitivno je otpao Delić, a ozljede vuku Maloča, Lovren, Jozinović i Školnik. Hrvatskom ‘Janezu’ stradao je gležanj na prijateljskoj utakmici u četvrtak. Posljedice prehlade osjeća Perišić, ali glavno je da nije svinjska gripa koju su neki požurili dijagnosticirati. Međutim, koga nema, bez njega se može i mora.

Hrvatska (4-4-2)

Kelava - Vida, Lovren, Barbarić, Jozinović - Školnik, Jajalo, Badelj, Rakitić - Kramarić, Kalinić

Skupina 7.

Cipar - Hrvatska 15:00

Slovačka 4 3 1 0 6 3 10

Hrvatska 3 2 0 1 6 4 6

Srbija 4 2 0 2 5 5 6

Norveška 4 1 1 2 6 7 4

Cipar 5 1 0 4 3 7 3

15.11 Srbija - Norveška, 18.11 Slovačka - Hrvatska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:59