TERORISTI U ZATVORU

Angolska policija uhitila napadače na togoansku reprezenatciju?

 AFP

Prema navodima angolskog državnog radija, lokalna policija uhitila je dvojicu muškaraca koje sumnjiči da su u petak sudjelovali u napadu na autobus reprezentacije Togoa.

Podsjetimo, u terorističkom napadu ubijene su tri osobe, dok je nekolicina ranjena. Osumnjičenici za ovaj skandalozan napad uhićeni su u pokrajini Cabinda, u regiji gdje se incident i dogodio.

Prema izvještajima iz Angole, osumnjičeni muškarci članovi su pobunjeničke gerile koja se zalaže za neovisnost pokrajine.

Nažalost, kako je zaprijetio glasnogovornik FLEC-a, pobunjeničke organizacije, ovakvi i slični napadi u ovoj regiji mogući su i u nastavku Afričkog kupa nacija.

Golman Togoa izvan životne opasnosti

Iz Johanessburga, gdje na intenzivnom odjelu bolnice Milpark nakon ranjavanja u petak leži golman togoanske nogometne reprezentacije Kodjovi Obilale, stižu još optimističnije vijesti.

Specijalist koji je operirao golmana, dr. Ken Boffard, potvrdio je da je Obilale izvan životne opasnosti, te da se njegovo stanje od ozbiljnog u nedjelju popravilo na bolje u ponedjeljak.

Dodao je također da će dijelove metaka, kojima je ranjen sa stražnje strane u donji predio leđa, ostaviti u abdominalnom predjelu jer bi njihovo uklanjanje u ovom trenutku moglo izazvati dodatne poteškoće.

- Ne možemo sa sigurnošću reći hoće li Obilale moći nastaviti karijeru, ali prilično smo optimistični – rekao je kirurg.

Obilale je stradao u terorističkom napadu na autobus togoanske reprezentacije u petak u angolskoj pokrajini Cabindi, gdje su Emmanuel Adebayor i suigrači trebali odigrati tri svoje utakmice u skupini Afričkog kupa nacija. U rafalnoj paljbi gerilaca po autobusu trojica su mušakaraca smrtno stradali, dok je osmero osoba ranjeno. ( totalsport)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:41