ISPOVIJEST NAKON NAPADA

Adebayor: Gledao sam kako mi prijatelj umire u naručju

Napadač Manchester Cityja ostat će uz obitelji unesrećenih i trenutno ne razmišlja o povratku na nogometni teren
Manchester City's Emmanuel Adebayor, right, fights for the ball against Chelsea's Branislav Ivanovic during their English Premier League soccer match at The City of Manchester Stadium, Manchester, England, Saturday Dec. 5, 2009. (AP Photo/Jon Super) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE. CALL +44 (0) 20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP

ZAGREB - Konstantno se znojim. Ne jedem. Trenutno ne mogu razmišljati o igranju nogometa - prve su riječi ponajboljeg afričkog nogometaša i kapetana togoanske reprezentacije Emmanuela Adebayora nakon stravične tragedije koja je zadesila igrače male afričke zemlje tijekom putovanja na afrički Kup nacija. Podsjetimo, autobus s igračima napadnut je u petak, a napad je odnio i četiri žrtve. Pomoćni trener Abalo Amelete, rezervni vratar Kodjovi Obilale, glasnogovornik Stanislas Ocloo i vozač autobusa nisu preživjeli teške ozljede.

- Moj osobni glasnogovornik preminuo mi je na rukama. To je najgora slika koju sam uopće mogao zamisliti. Teško je, umro mi je u naručju - rekao je potreseni Adebayor koji je intervju dao u majici bivšeg kluba Arsenala.

- Majicu mi je dala jedna osoba na cesti, u općem kaosu uopće nisam vidio što nosim - pokušao se opravdati Adebayor, koji će u Togu ostati s obiteljima unesrećenih. Na sreću, čelnici Manchester Cityja imali su razumijevanja i napadaču su obećali dovoljno slobodnog vremena za oporavak od stravičnog incidenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:41