KAPETAN TOGA

Adebayor: Igram za ubijene prijatelje

Nogometaš Cityja Emmanuel Adebayor pokušava prebroditi tragediju iz prošlosti i raduje se ‘novoj prilici’
Manchester City's Emmanuel Adebayor, right, fights for the ball against Chelsea's Branislav Ivanovic during their English Premier League soccer match at The City of Manchester Stadium, Manchester, England, Saturday Dec. 5, 2009. (AP Photo/Jon Super) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE. CALL +44 (0) 20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP

ZAGREB - Ponajbolji afrički nogometaš Emmanuel Adebayor ponovno uživa u nogometu. Iako ga stravična tragedija svakodnevno prati, na terenu je s tri pogotka u tri utakmice pokazao da je opet onaj stari. Raduje se svakom novom danu “svojeg drugog života” i tvrdi da sve daljnje uspjehe u karijeri posvećuje ne toliko sretnim suigračima i prijateljima.

- Nakon Angole, zadovoljan sam što uopće imam priliku ponovno stajati na nogometnom terenu. Tada sam mislio da više nikada neću igrati nogomet, zabijati golove. Teško mi se uopće prisjećati tih trenutaka - rekao je Adebayor i pojasnio otkud crpi snagu za nastavak karijere.

- U napadu na autobus poginuli su moji prijatelji i veoma često mislim na njih. Igram za njih. Svaki puta kada obučem dres nadam se kako ću postići pogodak za njih i radujem se kada mi to uspije - objašnjava bivša zvijezda Arsenala i dodaje:

- Svaki put kada zabijem, prisjetim se kako sam sretan što sam i dalje živ. Sve je moglo završiti i na drugačiji način - kaže ponajbolji afrički nogometaš koji tvrdi kako ga slike stravičnog događaja i dalje progone te da je svjestan da će ga ta tragedija pratiti do kraja života.

Uvelike mu, kaže, pomaže rutina treninga i nedostatak slobodnog vremena, a fokus na nogomet i želja za plasmanom u Ligu prvaka ponekad mu pomognu da barem na trenutak zaboravi na tragične događaje iz prošlosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:28