SILVIJE HUM

ŽIVOTNA DRAMA TELEVIZIJSKOG VETERANA Poskliznuo se i pao na ulici, a zatim se zamalo smrznuo

Izišavši u šetnju usprkos snažnoj buri i hladnoći umirovljeni urednik pao je i vrlo teško se ozlijedio
Zagreb, 181113.Silvije Hum, dugogodisnji televizijski urednik u mirovini, snimljen u svom stanu na Savici.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

Silvije je za vikend pušten iz bolnice na kućnu njegu. Sada spava. Odmara se. Razveselio se poput dječaka kada je čuo da smije doma. Jer, koliko god su liječnici i medicinske sestre u dubrovačkoj bolnici lijepo skrbili o njemu, ipak je svima ljepše kad bolnički krevet zamijene za onaj u svom domu - kaže Ana Brbora Hum, televizijska urednica i novinarka čiji je suprug novu, 2015. godinu dočekao u bolnici.

- Moglo je i mnogo gore završiti - napominje gospođa Ana prisjećajući se tog kobnog 30. prosinca kada je Silvije Hum krenuo u šetnju Dubrovnikom.

- Vani je već pala noć, ali on je poželio malo izaći na zrak, unatoč jakoj buri i velikoj hladnoći koja je stegla Grad. U uličici nedaleko našeg stana poskliznuo se na stepenicama i pao na lice. Da bi sve bilo još gore, on se od pada onesvijestio i tako ostao ležati oko sat vremena sve dok ga u nesvijesti, svog krvavog, na cesti nije zatekla susjeda koja je onuda slučajno prolazila. Hitno je prevezen u dubrovačku bolnicu, a doktori su nam kasnije rekli da je došao pothlađen. Ma, strah me i pomisliti što bi bilo da tom uličicom još neko vrijeme nitko nije prošao. Pa čovjek bi se smrznuo - govori supruga legendarnog televizijskog urednika i novinara u mirovini.

Nakon dolaska u bolnicu liječnici su obavili neurološki pregled i ustanovili da Silvije Hum ima vanjske ozljede glave.

- Od udarca u beton zatvorilo mu se jedno oko, pukla mu je arkada, ima natučena rebra - kaže Ana, koja priznaje da ju je cijela ova priča itekako preplašila.

- Ističem, dobro je sve i završilo. Silvije se lijepo oporavlja, rane će zarasti, ali ja mislim da ćemo oboje još jako, jako dugo pamtiti 30. prosinca 2014. godine - zaključuje Ana Brbora Hum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:21