FINALNI OBRAČUN

Pobjedniku slava i 200 tisuća kuna, svi ostali će brzo pasti u zaborav

Završni obračun održat će se 18. prosinca pa će gledatelji imati tjedan dana za glasanje

Sve je spremno za finale showa “Supertalent”, kažu na Novoj TV. U petak navečer deset finalista koje su izabrali članovi žirija i publika, dat će najbolje od sebe ne bi li tako prikupili potrebne glasove i ušli u završni okršaj, koji će se održati za tjedan dana, točnije, 18. prosinca, kada ćemo napokon doznati tko je prvi hrvatski Supertalent. U skladu s pravilima spektakla, Nova TV gledateljima će dati da glasaju punih tjedan dana za pobjednika koji će osvojiti 200.000 kuna.

Za novac i slavu u petak će se boriti pjevači, plesači i majstori twirlinga, a na Novoj TV očekuju veliku gledanost. S pravom, jer polufinalne emisije “Supertalenta” pratilo je 18 posto gledatelja, a udio u gledanosti iznosio je 44 posto, pa je na ljestvici gledanosti potukao i prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata na HTV-u, ali i dotad nedostižni HTV-ov show “Ples sa zvijezdama”.

Našim gledateljima “Supertalent” najpoznatiji je po Susan Boyle, kojoj su pobjedu pred nosom odnijeli članovi plesačke skupine “Diversity”, a u američkoj verziji showa pobjedu u prvoj sezoni odnijela je 11-godišnja pjevačica Bianca Ryan.





Mateo Ravlija (13)

Samouki pjevač koji je rasplakao Ninu Badrić

Mateo Ravlija nikada nije učio pjevanje, ali je svojom izvedbom skladbe “You raise me up” uspio rasplakati članicu žirija Ninu Badrić.

Za nastup u finalu pripremit će pjesmu iz filma, a nastup će začiniti sviranjem violine. Taj 13-godišnjak iz Rijeke ima veliku podršku svog razreda i prijatelja koji su uvjereni da će njegov nastup u finalu biti pravi spektakl.





Step by Step

Pomeli konkurenciju na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj

Sedmeročlana plesna skupina Step by step u polufinalu je sve očarala koreografijom “Everbody dance now”. U razdoblju do finala skupina je bila jako zauzeta: u međuvremenu je sudjelovala na svjetskom prvenstvu showdancea i stepa u Njemačkoj, gdje je osvojila zlatnu medalju u kategoriji trija i formacije.









Antonija Dora Pleško

Miljenica žirija uspjela je očarati i publiku

Miljenica žirija, Antonia Dora Pleško, svojim izvedbama pjesama “Cabaret” Lize Minnelli i Bjorkine “Oh so quiet” očarala je i publiku. Antonia Dora je pokazala da može nastupati i na Broadwayu. Vesela djevojčica je učenica petog razreda, a od svoje šeste godine članica je Perli, Gradskog kazališta mladih i skupine Music talents. Prvi samostalni nastup u kazalištu imala je prije tri godine, a kostime joj šije baka.









Tihomir Bendelja (15)

Svjetski prvak i viceprvak te hrvatski i europski prvak u twirlingu

Svoje mjesto u finalu traži i Tihomir Bendelja, svjetski prvak i viceprvak, te hrvatski i europski prvak u raznim kategorijama twirlinga. Za završno natjecanje se sprema svaki dan, a njegova mama kaže kako ne primjećuje da ima tremu. Iako se bavi tipično ženskom disciplinom, zbog koje je često bio predmet šala, broj njegovih obožavateljica sada se, doznajemo, povećao.





Atomic Dance Factory

Skupina od 14 članova djeluje u sklopu vokalno-plesne grupe Radost koja broji čak 150 članova

Nakon dviju vrhunskih koreografija plesna skupina Atomic Dance Factory iz Zagreba i u finalu jamči veliki spektakl. Ova 14-člana grupa djeluje u sklopu vokalno-plesne skupine Radost koja broji 150 članova. Nakon nastupa u polufinalu koji su svi pohvalili, članovi plesne skupine su proslavili skromno, treningom i dječjim šampanjcem, što ne čudi ako se zna da članovi imaju između jedanaest i šesnaest godina. S plesnim peformanceom “Pianoplayer”, kojim su se predstavili žiriju, publici i gledateljima Supertalenta, Atomic Dance Factory već su osvojili prvu nagradu na natjecanju “Hrvatskog showdance saveza”. Za svoj su se drugi nastup u Supertalentu pripremali punih mjesec i pol.









Skupina Sinovi

Koreografiju za finale smislili u autobusu na povratku kući

Nisam znao hoću li plakati ili se smijati, rekao je Tomislav, član plesne skupine Sinovi, komentirajući njihov ulazak u finale. Njegova grupa ima dvanaest članova, starih između jedanaest i dvadeset i sedam godina. Za finale spremaju koreografiju koju je Tomislav osmislio u autobusu pri povratku iz Zagreba u Slavonski Brod, a nadaju se da će njihova vještina biti dostojna finala.









Monica Rogić (12)

Zaljubljenica u glazbu voli različite žanrove, a i sama je piše pjesme

Monica je nakon dva nastupa, u kojima je otpjevala “Somewhere over the rainbow” i “Time to say goodbye”, pokazala da ima iznimne glasovne mogućnosti. Ona je prava zaljubljenica u glazbu, voli različite žanrove i pjevače, a i sama je napisala četiri pjesme. Simpatična 12-godišnja Riječanka za sutrašnji finale će, kaže, uvježbati pjesmu koju već zna i interpretirati je na najbolji mogući način.









Deborah i Marijan

Plesačke senzacije za finale vježbaju po 8 sati dnevno

Plesačka senzacija Deborah Šuker (13) i Marijan Kešinovć (14) plesni su par posljednjih godinu dana. Osim izuzetnog talenta Marijan i Deborah plijene pažnju i činjenicom da Marijan bez slušnog aparatića čuje samo 13%, te se stoga u potpunosti oslanja na svoju plesnu partnericu. U očekivanju finala Marijan i Deborah marljivo treniraju čak po osam sati dnevno.









Nina Kraljić (17)

Želja joj je postati operna pjevačica, a išla je na prijemni za Royal Academy of Music

Nina Kraljić je 17-godišnjakinja iz Lipovljana koja živi u Varaždinu, gdje pohađa Srednju glazbenu školu za solo pjevanje. Velika joj je želja postati operna pjevačica, a nastupila je u nekoliko opernih prestava. Osim priprema za finale Supertalenta, Nina je ovih dana bila i na prijemnom ispitu za Royal Academy of Music u Londonu, što joj je bio veliki san. Na prijemnom je Nina bila najmlađa sudionica što joj je, kaže, bilo veliko iskustvo, a rezultate će doznati za dva tjedna.









Skupina UNIT-X

Profesionalci koji su u ‘ringu’ već deset godina

Unit-X je skupina trenera i profesionalnih plesača iz plesnog kluba DNF u Splitu koji treniraju, nastupaju i natječu se već deset godina. Svi plesači skupine Unit-X višegodišnji su prvaci države u grupnim i pojedinačnim street kategorijamae. U finalu jamče vrhunski ples i koreografiju te kažu da će biti vjerni sebi.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:29