NAPETO SUPERFINALE

Pobjednik prvog hrvatskog Supertalenta je Tihomir Bendelja

 Damir Krajać/Cropix

ZAGREB - U prvom Superfinalu showa 'Supertalent' Nove TV večeras je pobijedio majstor sa štapovima Tihomir Bendelja.

Na drugo mjesto plasirala se mlada pjevačica Monica Rogić.

Za nagradu od 200.000 kuna emisije 'Supertalent' prošli petak natjecalo se deset finalista – Antonia Dora Pleško, Atomic Dance Factory, Mateo Ravlija, Monica Rogić, Nina Kraljić, Sinovi, Step By Step, Tihomir Bendelja, Unit X te Deborah Šuker i Marijan Kešinović.

Oni su predstavili svoje izvedbe, žiri je komentirao nastupe, a pobjednika su telefonskim putem birali gledatelji punih tjedan dana.

Tihomir Bendelja iz Zagreba, državni i europski prvak u twirlingu, u finalnom je nastupu prošli petak još jednom potvrdio svoje zavidno umijeće u egzibicijama s mažoretskim štapovima. - Očekujem od publike da prepozna ovaj jedinstveni talent. Navijam za Tihomira da bude prvi pobjednik Supertalenta - komentirao je njegov nastup Dubravko Merlić. - Potpisujem svaku Dubravkovu riječ... nemojte me krivo shvatiti ali ja ne mogu skinuti oči s njega... Ti ideš u Hollywood 100 posto – nadovezala se tada Nina.

Bendelja je i u našoj anketi stajao vrlo dobro - osvojio je gotovo najviše glasova, odmah iza Antonije.

Voditelji Rene Bitorajac i Igor Mešin trudili su se podgrijavati atmosferu u studiju do posljednjeg trenutka unatoč hladnoći na koju su se požalile i Nina Badrić i njezina imenjakinja Nina Kraljić koja je prva napustila show kao desetoplasirana.

Za njom je ispao devetoplasirani Step By Step – plesna skupina čiji je nastup u finalu žiri ocijenio odličnim. - Sjajni ste sjajni, sjajni - komentirala je njihovo stepanje prošli petak Nina.

U Superfinalu je još jednu priliku za nastup dobio mali bubnjar Lenny Damjanić iz Žminja, koji je tijekom showa osvojio srca brojnih gledatelja svojim žestokim rock izvedbama.

S osmim mjestom od Superfinala se oprostio Mateo Ravlija. On je ranije rekao kako će natjecanje najviše pamtiti po tome što se Nina Badrić rasplakala kada je on pjevao.

Jedan od favorita, splitska plesna skupina Unit X, ispala je kao sedmoplasirana iako je u finalu oduševila žiri. Enis Bešlić je tom prilikom rekao kako 'nije mislio da čovjek može zaplakati kada gleda nekog kako pleše', a Nina da su genijalni. – Fenomenalno – bio je oduševljen tada Merlić.

Natjecanje je šestim mjestom završio plesni par Deborah Šuker i Marijan Kešinović. Voditelji su u emisiji objavili radosnu vijest da je za Marijana, koji slabije čuje, prikupljen novac za novu pužnicu.

Polufinalist Tomislav Topalović dobio je u završnoj emisiji preko video zida ponudu Colonije da pleše s njima. Oduševljeni plesač najavio je da će je, ako je stvarna, svakako prihvatiti.

Na petom mjestu natjecanje su završili slavonskobrodski plesači Sinovi, koji su komentirali kako im je show bio najbolje što im se dogodilo.

Antonia Dora Pleško, najavljivana je kao jedan od mogućih pobjednika, a i u našoj je anketi dobila najviše glasova, no ispala je kao četvrtoplasirana.

Veliko iznenađenje bilo je i ispadanje najbolje plasirane plesne skupine Atomic Dance Factory. - Vi niste normalni. Vi ste fakat za proučavanje – komentirao je njihov upečatljiv nastup prošli tjedan Enis Bešlić. - Oduševila sam se. Ponovno nešto drugačije – ushićena je bila Nina. - Naučio sam da moram biti spreman na maksimalna iznenađenja – bio je tada oduševljen i Dubravko.

Posljednji put uživo

- Bit će im jako teško kada ‘Supertalent’ završi, jer su se sprijateljili i veselila su ih ova druženja petkom. Pa čak glasuju i jedni za druge, vjerovali ili ne. Dogovaraju se i kako će se i poslije nalaziti, a i većina nas roditelja baš smo se skompali. Vidi se da su još uvijek djeca - kazala je majka jedne natjecateljice prije velike završnice.

Za posljednje izdanje, bio je predviđen samo nastup pobjednika, no svi kandidati dobili su priliku za još jedno pojavljivanje uživo i to ono zajedničko. Redatelj Mario Kovač složio im je koreografiju na poznatu pjesmu ‘Long Train Running’ grupe The Doobie Brothers, zaključivši kako bi se svi, bez obzira na vještinu u njoj mogli naći.

Velika gledanost

Obzirom na rezultate koje je Nova TV postigla s ‘Supertalentom’, a to je gledanost od preko 20 posto, bez sumnje slijedeće godine slijedi druga sezona showa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 12:27