PROJEKT YOGHURT

JUTARNJI.HR VAM DONOSI NOVI BESPLATNI DOWNLOAD Poslušajte jedan od najvećih domaćih ljetnih hitova, ali i novi singl istih autora

Jedna od zasigurno najizvođenijih domaćih plesnih stvari ovoga ljeta na raznim terasama, barovima, plesnim podijima klubova i radio stanica je bila (i još uvijek jest) zasigurno „Umobolnica“, novog zagrebačkog zafrkantskog projekta „Yoghurt“. Iza njega, ne samo u autorskom i producentskom pogledu, stoji u potpunosti svojom korpulentnom pojavom David Vurdelja, alias Baby Dooks koji tu surađuje s brojnim prijateljima glazbenicima te tako proizvodi „retro“ zvuk plesnih podija osamdesetih godina. „Yoghurt“ je Baby Dooks opisao kao „nakupinu čudnih veseljaka“ koji imaju jedini cilj, dobro se zabaviti i širiti pozitivnu energiju na sve koje sretnu.

Slobodni download pjesme 'UMOBOLNICA' možete pronaći OVDJE

Tako je ovaj junak prošle sezone serijala „Tvoje lice zvuči poznato“ za ovu priliku, zajedno s vokalisticom Janom Fabijanić, odlučio pokloniti slobodan download ne samo ljetnog hita „Umobolnica“, već i njihova novog singla „Libido“. Jana Fabijanić je svoja iskustva stjecala na brojnim kazališnim, ali i pop i rock pozornicama regije. Klavijature je na snimkama odsvirao Viktor Lipić, a prateće vokale je osim samoga Baby Dooksa otpjevala njihova velika prijateljica Carla Belovari. Uz Yoghurt se inače još vezuju i pobjednik prošlogodišnjeg TLZV-a Mario Petreković kao i stari suradnik Baby Dooksa – Bizzo Gad.

Osrvrnuvši se na ove dvije snimke „Yoghurta“ u recenziji kompilacije „Ljeto 015 – Muzika 360“, koja se može slušati na svim dostupnim streaming servisima (pa tako i onima u Hrvatskoj – Deezer i Rdio), Zlatko Gall je u Slobodnoj Dalmaciji napisao:

- Yoghurt se vješto i uspješno poigrava retro obrascima funka osamdesetih, no glavno oružje formacije su melodiozne i zarazne teme s „notom“ zajebancije, koje u pravilu jamče instantnu reakciju kod publike. Zna li se da je Yoghurt već snimio petnaestak pjesama koje se u dogledno vrijeme kane „zakopčati“ na portal i postupno puštati u optjecaj za besplatno downloadanje, ali i da su ambicije družine koncertno predstavljanje materijala nakon prestanka ljetnih vrućina, ne bih se začudio da njihov veseli funk-pop u blitzkriegu osvoji domaću publiku.

Yoghurt vjeruje u djeljenje dobrih vibracija, emocija i pozitivne energije. I zato želi svima besplatno podjeliti svoje hitove. Postanite dio njihova blitzkriega:

Slobodni download pjesme 'LIBIDO' možete pronaći OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:57