INTRIGANTNA GLAZBA

JUTARNJI.HR VAM DONOSI NOVI BESPLATNI DOWNLOAD Partito Jesus Comunista: Globalni zvuk deep housea iz porečkog studija

Već nekoliko godina zaredom, ljetnih se mjeseci kroz zvučnike najposjećenijih ne samo jadranskih klubova, već i drugih prostora gdje se priređuju razni festivali elektronske glazbe, sve više probijaju deep house miksevi i verzije najvećih hitova ili originalne snimke nastale baš za takve specijalizirane događaje. Ne treba napomenuti kako je ta vrsta glazbe postala praktički dominantna na svim „lounge“ terasama barova, kako na Jadranu, tako i na kontinentu. I dok nenamjernici mogu pretpostaviti da se tu radi isključivo o „uvozu“ ne samo stila, žanra nego i snimaka – stvarnost je posve drugačija. U Hrvatskoj postoji izuzetno kvalitetna, pa čak i međunarodno sve više prepoznata deep house scena glazbenika, producenata i DJ-a.

Jutarnji.hr omogućuje prvi izlazak jednog takvog „nišnog“ specijaliziranog umjetnika u mainstream medij. Njegova glazba je intrigantna gotovo kao i ime pod kojim se objavljuje: Partito Jesus Comunista te se ovdje omogućava besplatan download alternativnog mixa njegova singla: „A Smile Is Not Enough“. Iza tog projekta se nalazi Porečanin Dražen Dobrila s gotovo dva desetljeća šarolikog glazbeničkog iskustva.

Slobodni download možete pronaći OVDJE

- Partito Jesus Comunista je, kao i svi moji prethodni glazbeni projekti, prije svega hobi, zabava, ljubav, ispušni ventil i punjenje baterija. Nemam nikakvih limita ni obaveza ili ograda prema nekome, tu sam - unatoč gostima na albumu - sasvim sam, sam diktiram i tempo i pravac u kojem će se neka stvar razvijati i okončati, sam biram koji će se živi instrument sljubiti s elektronskom podlogom i ne bojim se u deep house uglaviti nabrijanu rock gitaru ili u pop-rock baladu utrpati robotizirani glas pun 'kompjuterskih' efekata. Samim time što slušam brdo različite glazbe ne ograničavam se na jedan žanr i sasvim je lako moguće da, za razliku od pretežito deep house albuma Couch Guerilla, idući album, ako ga ikad bude, predstavi nešto sasvim drugačije. S time se nikad ne zna i u tome je ljepota moje stvaralačke slobode.

Dražen je oformio svoj prvi "pravi" bend s 15 godina života i od tada do danas konstantno nešto petlja s glazbom. Iako je kao klinac bio opčinjen heavy metalom, nikad nije svoju radoznalost zadovoljavao unutar suženih horizonata, pa mu se raspon autorskog djelovanja kretao od metala i punka preko alternativnog i eksperimentalnog rocka sve do elektronike, kojom se bavi posljednjih 10-ak godina. No, i tu se također ne limitira na samo jedan žanr već eksperimentira od chillouta do deep housea. Tijekom 90-ih i početkom 2000-ih svirao je u nekoliko bendova po Poreču i Puli, od kojih su najpoznatiji bili Luna, Tatiana Giorgi Band i Mračni tipovi užasa. Svoju vlastitu, elektronsku glazbu potpisuje kao „Partito Jesus Comunista“. Pod tim je imenom 2014. objavio dugosvirajući, cjeloviti album - "Couch Guerilla" - za trogirski Family Grooves. Godinu ranije je snimio EP "Last Day On Earth" za sarajevski Gentlemen Lounge Records, a radio je i zapažene remixeve za svoja dva dobra prijatelja Volanda Le Mata i Marca Grabbera. Trake su mu završavale na raznim kompilacijama, uključujući i oba izdanja pod etiketom "Muzika 360", a jedna stvar koju potpisuje zajedno s Grabberom je i na cijenjenoj francuskoj etiketi Lovezone Records.

Ovdje možete preslušati i besplatno skinuti posebno „alternativno“ remiksiranu verziju njegove skladbe „A Smile Is Not Enough“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:20