TUŽI OBITELJ ŽRTVE

Prognani kamatar ne odustaje od zarade: Dokaza da Sebastijan Chaka postoji nema

Odvjetnik osuđenog zelenaša ima punomoć koju je potpisao nepostojeći Sebastijan Chaka, a sada traži da se njegov klijent preimenuje u Samija

ZAGREB - Iako se u Hrvatskoj ne smije pojaviti idućih deset godina, a nije sasvim jasno ni koji je njegov pravi identitet, kamatar Sami Chaka ne želi odustati od tužbe protiv djece poduzetnika Davora Cepetića Dača kojega je svojim prijetnjama i iznuđivanjem otjerao u smrt.

Tužbu je na Općinskom građanskom sudu podnio pod imenom Sebastijan Chaka, no njegov je odvjetnik morao promijeniti ime tužitelja u Sami Chaka zato što postoji pravomoćna sudska presuda da osoba imenom Sebastijan Chaka ne postoji. Da je godinama lagao o svom pravom imenu, Chaka je i sam priznao na sudu.

Potpuna konfuzija

Odvjetnica obitelji Cepetić se, naravno, usprotivila toj promjeni ustvrdivši da su svi dokumenti na kojima Chaka temelji tužbu ionako potpisani imenom Sebastijan Chaka, a i njegov se odvjetnik, tvrdi, do sada svim silama trudio dokazati kako se njegova stranka upravo tako zove.

Sudac traži dokaze

Ni sucu koji vodi taj predmet nije sasvim jasno tko je Cepetićevu djecu zapravo tužio, pa će odluku o tome hoće li odbaciti tužbu ili će se postupak nastaviti voditi donijeti naknadno.

- Postoji li uopće osoba Sebastijan Chaka? Vas je opunomoćio Sebastijan, a ne Sami Chaka. Na vama je da dokažete da ta osoba uopće postoji - zaključio je sudac.

Poduzetnika otjerao u smrt

Davor Cepetić pronađen je mrtav prostrijeljene glave u siječnju 2006., a u ruci mu je nađena ceduljica s kamatarevim imenom. Sami Chaka proglašen je krivim zbog njegove smrti, no i dalje od djece traži isplatu 406.000 kuna i 392.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:49