VRATAR VATRENIH

PLETIKOSI JE DOSTA ISPADANJA 'Ne želim više ići kući kao moralni pobjednik, moramo proći Meksiko'

Rekao mi je Mbia da su Meksikanci jaki i da imaju sjajnog vratara Ochou, kaže Rakitić
 Tom Dubravec / CROPIX

Recife, Meksiko! To je sad jedina preokupacija Vatrenih. Velika utakmica, ogled koji odlučuje o sudbini Hrvata na Mundijalu u Brazilu. Naravno da je sad raspoloženje u nacionalnoj vrsti izvrsno. Najveća, najuvjerljivija pobjeda na velikim natjecanjima donijela je još bolju atmosferu, ali i Kovačeve dečke napunila zaista ogromnim samopouzdanjem. Sad vjeruju da mogu, da mogu jako, jako mnogo... Hrvatska je na Svjetskim prvenstvima prvi put pobijedila nakon 2002. godine i onog trijumfa nad Italijom. Prva pobjeda nakon 12 godina na SP-u, najuvjerljivija, spektakularna, pa kako će se dečki osjećati nego super? Osim što je ambijent u reprezetaciji sjajan pred Meksiko, Vatreni su zaista jako 'zapaljivi'. Nakon što si zapalili džunglu, sad žele vatru prebaciti na Recife.

- Meksiko je - finale! Finale Svjetskog prvenstva za nas. Najbitnija utakmica koju moramo dobiti, igrati na sve ili ništa. Sve drugo je ništa. Pozitivno sam iznenađen s onim što sam vidio od Meksika. Protiv Brazila igrali su odličan nogomet. Nisu se plašili. Ja sam se bojao da Meksiko ne pobijedi. Dobro je, sve je u našim rukama - kazao je Danijel Pranjić.

KOVAČ ZNA SVE O MEKSIKU 'Ne mogu me iznenaditi, pronaći ćemo pravu taktiku!'

Svi naši dečki maksimalno su fokusirani na 'dečke sa sombrerom'. Isto tako svi govore o Meksiku kao vrlo jakoj nogometnoj družini. Međutim, kod nikoga od hrvatskih reprezentativaca nije zamijećena nikakva bojazan od te nacionalane vrste. Jednu zanimljivu rečenicu izrekao je Stipe Pletikosa.

- Dosta puta sam bio na velikim natjecanjima. Ne ide mi se više kući kao nekakav moralni pobjednik. Vjerujem da možemo do pobjede i sljedećeg kruga.

S Pletikosom smo porazgovarali i o onome što je primijetio u igri Meksika. Kaže kako je vidljivo da često pucaju s distance, te da se na tu činjenicu treba obratiit posebna pozornost. Isto tako drži da je jako važno da smo Kamerunu zabili tako mnogo golova, jer to pokazuje da je Hrvatska iznimno opasna.

- Što kazati, već je rekao Pranjić, Meksiko je naše finale. Odlični se osjećamo nakon pobjede nad Kamerunom, atmosfera je idealna. Odigrali smo jednu veliku utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Vidjeli ste nakon Brazila pravu Hrvatsku - kazao je kapetan Darijo Srna.

Govorio je o velikom htijenju, o ogromnoj želji, te kaže da će tako biti i protiv Meksikanaca.

- Protiv Meksika igrat ćemo i kao protiv Kameruna. Za sve ljude koji su nas došli bodriti u Brazil, za sve one koji nas gledaju u domovini. Ne, ne mogu kazati da smo favoriti u utakmici s Meksikom. Šanse su 50:50: Imamo dan manje odmora od njih, ali to nas ne smeta, znamo na čemu smo, idemo po pobjedu.

Kad smo sa Srnom analizirali Meksiko i zaključili da ta reprezentacija nema igrače koji igraju u Realu ili Barceloni, poskočio je.

- Pogledajte Čile, pogledajte što je učinio Španjolskoj, reprezentaciji koja je prepuna igrača Reala i Barce! Furija je otišla kući. Danas nije nikoga lako pobijediti. Mi smo Hrvati posebna nacija, svi moramo biti skupa, pa će Meksiko pasti!

Ivan Rakitić je ragovarao na 'temu Meksiko' i sa svojim bivšim suigrečam Mbiom.

- Kamerun je igrao protiv njih i izgubio s 0:1. Priča mi bivši kolega da je osjetio koliko su Meksikanci jaki i da imaju sjajnog vratara Ochou. Za nas je najvažnije da znamo da moramo pobijediti. Vjerujem da hoćemo, da Hrvatska ide u drugi krug.

Eduardo je dobio priliku protiv Kameruna, ne zna hoće lije dobiti protiv Meksikanaca.

- Ono što smo vidjeli od Meksika do sada je stvarno bilo jako dobro, Međutim, nas je pobjeda nad Kamerunom digao u nebesa, svaki od nas vjeruje da ćemo u idući krug, da ćemo nakon dugo vremena na jednom velikom natjecanju konačno proći skupinu - kaže Eduardo.

Slično razmišlja i njegov kolega Sammir.

- Zadovoljan sam kako sam igrao protiv Kameruna. Sad još imamo još par dana teninga, dat ću sve od sebe da zaigram i protiv Meksika. Da, Meksikanci su jako dobri. Odigrali su 'nulu' protiv Brazila, taj rezultat govori sam za sebe, ali mi ih možemo dobiti. Meksikanci su u drugoj utakmici Mundijala bili bolji nego u prvoj, baš kao i mi. U Recifeu će sve biti otvoreno, ja se nadam da ćemo se mi veseliti.

Toliko od Vatrenih pred Meksiko. Rasploženje je sjajno, od igrača do stručnog stožera na čelu s Nikom Kovačem. Svi se smješkaju, nude optimsitične izjave, mora biti dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:30