NEOČEKIVANI IZBOR

DREAM TEAM PRVOG TJEDNA SP-a Ivan Rakitić u veznom redu s Robbenom, Neymarom i Messijem!

Novinari The Telegrapha sastavili su idealni team prvog tjedna prvenstva . Neočekivani dream team. Uoči prvenstva mnogi su se stručnjaci bavili takvim „maštarijama“ i bilo je nezamislivo sastaviti momčad prvenstva bez španjolskoih zvijezda Inieste, Diega Coste ili Sergija Ramosa. Svojevrsni grijeh je bio i ne uvrstiti među elitnu jedanaestoricu i Waynea Rooneyja. Ali, Španjolskoj se dogodilo ono što i Francuskoj 2002. godine, kada su Japan napustili, a da nisu osvojili niti bod i nisu zabili niti jedan gol...

Očekivao sam postavu: Courtois – Lahm, Thiago Silva, Sergio Ramos, Marcelo – Pirlo, Modrić – Neymar, Messi, Cristiano Ronaldo – Robin van Persie. Međutim, od tog sastava, samo su trojica nogomeaša ušli u izbor The Telegrapha - Thiago Silva, Neymar i Messi. Ostali? Ili su se osramotili (Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos), ili nisu briljirali (Marcelo), ili se tek zagrijavaju (Pirlo, Modrić).

Što nudi stvarnost? Postavu u kojoj su čak trojica njemačkih igrača (Neuer, Kroos, Hummels), trojica Nizozemaca (Robin van Persie, Daley Blind, Robben), dvojica Brazilaca (Thiago Silva, Neymar), dvojica Argentinaca (Messi i Zabaleta) i jedan Hrvat. Pogledajte:

Neuer – Zabaleta, Thiago Silva, Hummels, Blind – Kroos, Rakitić – Robben, Neymar, Messi – Robin van Persie.

U idealnoj postavi na startu svjetskog prvenstva našao se i Ivan Rakitić, bivši kapetan Seville, osvajač Europske lige prvaka i nova akvizicija Barcelone. Svakako i jedan od najvrednijih igrača hrvatske reprezentacije. Protiv Brazila vrlo dobar u paru s Lukom Modrićem, u Manausu protiv Kameruna ubila ga je tropska vlaga i visoka temperatura, bio je nešto suzdržaniji. Ali, tamo su eksplodirali Ivan Perišić i Mario Mandžukić, tamo je i Sammir imao nekoliko zapaženih, okomitih dodavanja. Iako sam očekivao da će The Telegraph honorirati Modrićev ugled s njegovom dobrom igrom protiv Brazila, odlučili su se za Rakitića.

Među elitu spada i Thomas Muller, autor hat-tricka protiv Portugala i kandidat da, kao i u Južnoj Africi, bude najbolji strijelac turnira. U sedlu je opet Luis Suarez, koji je pobijedio Englesku, koja ga „hrani“, ali kojoj ne oprašta. Da ironija bude veća, „častio“ ga je klupski kolega Steven Gerrard. Suarez se s dva gola uključio u trku za zlatnom kopačkom, na kojoj je u prednosti Muller (3), a slijede Robben, Robin van Persie i Mario Mandžukić s 2 gola. Suarez im je dao „topa fore“ i već ih sustiže. I uopće ne sumnjam da će i on i Mandžukić biti kandidati za dream team drugog tjedna Svjetskog prvenstva. Također se nadam da u kandidaturi neće biti nogometaša Meksika...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:39