NIZOZEMSKA VS SLOVAČKA

I Talijani su bili favoriti pa sada prvensto gledaju na TV-u

Nizozemska u sraz osmine finala ulazi s tri pobjede na kontu, a Slovačka je na krilima euforije zbog trijumfa nad Italijom
 AP

ZAGREB - Znate koja je najbolja stvar koju nosimo u osminu finala osim tri pobjede - zapitao je Dirk Kuyt okupljene novinare uoči sraza Nizozemske i Slovačke u osmini finala SP-a u Durbanu.

- Nosimo saznanje da još uvijek nismo pravi.

Trenutak iskrenosti nogometaša Liverpoola ili prodavanje “muda pod bubrege”? Čini nam se da je ipak ovo drugo u pitanju. Jer Oranje su zaslužili čistu peticu za dosadašnji učinak i što je još i važnije, Oranje puca od samopouzdanja. U prvoj utakmici proti Danske malo su se mučili i shvatili da neće biti lako. Protiv Japana dobili su utkmicu “na mišiće”, a sraz s Kamerunom obilježio je povratak Arjena Robbena. I onda im se još nasmiješi sreća pa umjesto Talijana u osminu finala im pošalje Slovačku.

Izbornik Bert van Marwijk ima kompletan kadar na raspolaganju. Nema kartoniranih niti ozlijeđenih. Nagađa se da će Robben imati status jokera s klupe, a Nizozemac bi si mogao priuštiti luksuz pa sačuvati Boulahrouza za četvrtfinale. No, nešto se prije toga mora pitati i Slovake. Oni ovih dana žive na krilima veličanstvene pobjede nad Italijom, ali imaju i nešto što bi moglo biti sjajno oružje protiv Nizozemca.

- Mi jednostavno nemamo što izgubiti protiv Nizozmeske. Veliki su favoriti, ali zar to nisu bili i Talijani? Mi samo želimo odigrati utakmicu kao protiv Italije - rekao je branič Peter Pekarik. Izbornik Weiss ne računa na Strbu koji je suspendiran, ali uz njega je zanos koji se osjeća na svakom koraku u kampu Slovaka.

- Mi smo heroji. Slušamo vijesti iz domovine koje nam otkrivaju da smo zaslužni za veliku euforiju. Sretni smo zbog toga. Možda se malo i otvorimo protiv Nizozemske - otkrio je Weiss. Pila naopako? Apsolutno.

NIZOZEMSKA - SLOVAČKA



Nizozemska (4-2-3-1): Stekelenberg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronkhorst - Van Bommel, De Jong - Kuyt, Sneijder, Robben - Van Persie

Slovačka (4-4-2): Mucha - Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavnik - Weiss, Hamsik, Kucka, Stoch - Vittek, Jendrisek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:25