ORANJE U STRAHU

Van Marwijk: Svaka pogreška protiv Slovačke bit će kažnjena

 AFP

Nizozemski nogometni izbornik Bert van Marwijk kritički se osvrnuo na posljednji dvoboj 3. kola koji je njegova momčad odigrala u sklopu skupine E.

Usprkos 2-1 pobjedi nad Kamerunom kojom je Nizozemska završila skupinu E s maksimalnih devet bodova, Van Marwijk kaže:

- Ako pobijedite u tri utakmice zaredom, tada vam dobro ide. Ali našom utakmicom protiv Kameruna ne mogu biti zadovoljan. Mislim da smo igrali bolje protiv Danske i Japana. Kamerun je bio protivnik koji je već ranije izgubio sve šanse za plasman dalje, ali je bio nepredvidljiv i stvarao nam je probleme.

- Igrali smo dobro sve do vodstva 1-0 (do 36. minute). Onda smo počeli biti nemarni. Kada je Kamerunu suđen penal bio sam bijesan. Istina, zabili smo drugi gol, ali mogli smo zabiti još barem dva i nije nam suđen penal. Ali ne mogu prihvatiti te loše periode u igri i moram shvatiti zašto se oni događaju.

Sljedeći protivnik Nizozemskoj u osmini finala bit će Slovačka, koja je pobjedom nad aktualnim svjetskim prvacima Talijanima s 3-2 izborila plasman dalje.

- Svaka momčad koja preživi Italiju je opasna momčad. Slovačka igra dobro posljednjih godina i njen me uspjeh ne iznenađuje. Moramo biti koncentrirani u toj utakmici jer će svaka naša pogreška biti kažnjena.

Robin van Persie, napadač "oranja", složio se s izbornikovom procjenom snage slovačke reprezentacije:

- Slovačka je impresivna momčad. Kvalitetni su i borbeni. Bit će to teška utakmica za nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:25