BEZ KALKULACIJA

Nizozemci osvojili prvo mjesto, Le Guen napustio klupu Kameruna!

 AP

Nizozemska je ostvarila i treću pobjedu u E skupini, ovoga puta u Cape Townu protiv Kameruna 2-1, te je osvojila prvo mjesto s maksimalnih 9 bodova. Kamerunci su, pak, natjecanje okončali bez i jednog boda.

Nizozemci su poveli u 36. minuti iz lijepe akcije. Van Persie se našao ispred kamerunskog vratara Souleymanoua, te mu iz blizine gurnuo loptu kroz noge, i to s desnom nogom. Kamerun je izjednačio u 65. minuti iz kaznenog udarca, dosuđenog zbog Van der Vaartovog igranja rukom u svom laznenom prostoru. Samuel Eto'o bio je siguran s bijele točke za 1-1.

U 73. minuti u igru je ušao Bayernov as Arjen Robben, kojem je ovo bio prvi nastup na Mundijalu. Prethodna dva propustio je zbog ozljede tetive lijevog koljena koju je zaradio u pripremnoj utakmici protiv Mađarske uoči dolaska u Južnu Afriku. Upravo je Robben u 83. minuti inicirao akciju iz koje su Nizozemci zabili gol za pobjedu. Oslobodio se Songa i sjajno opalio lijevicom s 20-tak metara. Lopta se odbila od vratnice, no, ravno na nogu Huntelaaru, kojem nije bilo teško iz blizine ugurati loptu u praznu mrežu.

Huntelaar je, inače, zamijenio strijelca prvog gola Nizozemske, Robina van Persiea u 59. minuti.

- Igrali smo vrlo dobro i možemo biti zadovoljni večerašnjom izvedbom - izjavio je napadač Arsenala, dok se izbornik Bert van Marwijk nije baš složio s njim.

- Bili smo nonšalantni u drugom dijelu i to nam je pravo upozorenje - izjavio je nizozemski strateg.

Njegov kolega na klupi Kameruna polako se počeo opraštati sa svojim izabranicima.

- Moj ugovor uskoro istječe. Mislim da je svima bilo jasno da ću otići. Možda ipak nisam uspio ujediniti momčad. No, ne pada mi na pamet nikoga optuživati zbog rezultatskog neuspjeha. Nadam sam se ipak boljem rezultatu u ovoj utakmici - izjavio je Paul Le Guen.

Nizozemska će u osmini finala igrati protiv Slovačke 28. lipnja u Durbanu.

NIZOZEMSKA - KAMERUN 2-1 (Van Persie 36, Huntelaar 84 / Eto'o 65)

Nizozemska: Stekelenburg, Heitinga, Mathijsen, Bronckhorst, Bommel, Kuyt, De Jong, Van Persie, Sneijder, Boulahrouz, Vaart

Kamerun: Souleymanou, Ekotto, Nkoulou, A.Song, Nguemo, Njitap, Eto'o, Makoun, Bong, Moting, Mbia

TIJEK SUSRETA:

Kraj susreta!

GOOOL! Nizozemska je vratila vodstvo! Robben je odapeo sa 20-ak metara, lopta je pogodila stativu i došla do Huntelaara koji pogađa praznu mrežu!

GOOOL! Kamerun je izjednačio iz penala! Geremi je izveo slobodan udarac, a lopta je pogodila nekoga u ruku i sudac je pokazao na bijelu točku! Siguran je bio Eto'o!

Makoun je imao odličnu priliku za izjednačenje, međutim, udarac mu odlično brani Stekelenburg.

U 51. minuti ponovno je kamerunskoj obrani pobjegao Van Persie, ali puca ravno u vratara.

Počelo je drugo poluvrijeme!

Kraj prvog dijela!

Igra se minuta nadoknade.

GOOOL! Nizozemska je povela! Odlično su 'tulipani' izigrali kamerunsku obranu, lopta je došla do Van Persiea koji je hladnokrvno iz blizine šalje kroz noge Souleymanoua u mrežu!

Mnogo su bolji Nizozemci. U 32. minuti Kuyt je iskosa s desne strane pucao tik pored vratnice kamerunskog gola.

Iz slobodnog udarca prijeti Van der Vaart, no lak je to plijen za Souleymanoua.

Van Persie se u 19. minuti našao sam pred kamerunskim golmanom, ali puca ravno u njega. Propustio je najbolju priliku u dosadašnjem tijeku susreta.

Prvi prijete Kamerunci, no udarac Chedjoua lako brani Stekelenburg.

Počeo je susret u Cape Townu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:26