UFC

‘Nismo prehodali milju u njegovim cipelama, tko smo mi da ga kritiziramo? McGregor će se vratiti!‘

Conor McGregor

 Brian Lawless/PA Images/Profimedia
Michael Chandler i dalje je uvjeren kako će se McGregor vratiti u kavez

Nešto manje od dvije godine čekao je Michael Chandler toliko željeni meč protiv Conora McGregora. Povratak Irca najavljivao se u više navrata, čak su jedno vrijeme imali i službeno ugovoren meč, ali kako je vrijeme odmicalo, stvarao se dojam kako Chandler gubi vrijeme.

Dojam je da Conor McGregor jednostavno ne može odraditi kompletan trening kamp i pripremiti se za meč protiv borca kakav je Michael Chandler. Nedisciplina, manjak motivacije, nesportski način života, glavni su razlozi zbog kojih je Conor još uvijek izvan kaveza, iako se odavno oporavio od teške ozljede.

Nakon što se Michael Chandler okrenuo drugim opcijama i ugovorio meč protiv Charlesa Oliveire na UFC 309 eventu, mnogi smatraju kako je tu stavljena "točka na i" po pitanju McGregorovog povratka.

"McGregorov povratak je već postao fantazija," rekao je Makhachev u intervjuu za Match TV kada je upitan o Ircu. "Pokušava ostati relevantan s onim što govori. Više je u klubovima nego na treninzima."

Ovako je Islam Makhachev prije nekoliko dana prokomentirao Conorov eventualni povratak, a mnogi dijele slično razmišljanje. Međutim, postoji osoba koja i dalje vjeruje u povratak "Notoriousa", a to je vjerovali ili ne, upravo Michael Chandler. "Iron" jednostavno nije spreman u potpunosti odustati od meča protiv McGregora i još uvijek gaji nadu u njegov povratak.

"Vjerujem da će se on vratiti. Pogledate li njegovu povijest, shvatit ćete da je Conor McGregor nitko i ništa bez MMA-a, bez UFC-ove platforme i bez ostavštine koju je stvorio. Vjerujem da on osjeća nekakvu romantiku po pitanju svega toga. Vjerujem da voli ovaj sporta i vjerujem da njegov duh voli sport, ali njegovo tijelo i mozak ponekad žele neke druge stvari. Nisam prehodao ni jednu milju u cipelama tog čovjeka, kao ni vi ostali. Tko smo mi da ga kritiziramo? Vjerujem da će se vratiti, a kad se vrati, ja ću čekati i nije isključeno da ću tada imati titulu prvaka.", najavio je Michael u razgovoru za MMA Fighting.

Puno je kritika Chandler dobivao na svoj račun tijekom iščekivanja meča s Conorom. Mnogi su ga ismijavali kako je postao Conorova "igračka" koju Irac kontrolira i određuje daljni tijek njegove karijere. Chandler je odgovorio na te kritike.

"To je stvarno smiješno. Na tisuće je boraca koji su davali intervjue i govorili kako predugo čekam i bezveze trošim svoje vrijeme, a svaki od njih bi čekao jednako dugo, iako javno tvrde da ne bi. Svaki od tih tipova želi meč protiv Conora.", zaključak je Michaela Chandlera.

Michael možda vjeruje u Conorov povratak više nego sam Conor, ali vjerojatno će doći vrijeme kada će se u potpunosti morati pomiriti s činjenicom da McGregor vjerojatno više neće kročiti u kavez, barem ne kao profesionalni borac.

Linker
20. rujan 2024 08:57