UFC

Leon Edwards obećao svojim fanovima da će se vratiti jači nego ikad: ‘Prošao sam i teže stvari u životu‘

Leon Edwards

 MIKAEL ONA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Sada već bivši prvak UFC-ove velter kategorije se želi vratiti borbama što prije

Odmah nakon gubitka titule u subotu, Leon Edwards izjavio je da je vremenska razlika bila ključni faktor u njegovom nastupu. UFC 304 održan je usred noći u Manchesteru kako bi se prilagodio sjevernoameričkoj publici koja prati prijenose uživo. Edwards (24-3) završio je svoj niz kao prvak velter kategorije porazom od Belala Muhammada (22-4) jednoglasnom odlukom sudaca.

Iako je izgubio pojas, Edwards nije pokleknuo. Nakon što je imao malo više vremena za razmišljanje o porazu, koji je došao nakon tri uzastopne pobjede u borbama za titulu, Edwards se obratio svojim obožavateljima putem društvenih mreža i obećao povratak na tron.

"Žao mi je što ovaj put nisam uspio" napisao je Edwards na Instagramu. "Prošao sam kroz teže stvari u životu i ponovno ću se uzdići. Hvala svima na ljubavi i podršci, vratit ću ovo krvlju."

Muhammad je pobijedio s rezultatima 48-47, 48-47 i 49-46. U jednom trenutku, snažno je bacio Edwardsa na pod, kontrolirajući gotovo polovicu 25-minutne borbe. Edwards je priznao da mu je bilo teško ući u ritam borbe koja je završila nakon 6 sati ujutro po lokalnom vremenu.

"Nisam iznenađen Belalovom izvedbom", rekao je Edwards Danielu Cormieru u oktogonu. "Od prve runde, tijelo mi je bilo umorno. Cijeli tjedan sam se osjećao iscrpljeno zbog vremenskog pomaka. No, čestitke Belalu. Odlično je odradio posao i vratit ćemo se ponovno."

Edwards je također jasno dao do znanja da ne želi dugo pauzirati, iako ostaje nepoznato hoće li biti prilike za revanš.

Unatoč razočaranju, Edwards je pokazao borbeni duh i odlučnost da se vrati u oktogon jači nego ikad.

Linker
20. rujan 2024 06:33