UFC

Khabib značajnom i snažnom porukom prokomentirao Poirierov trijumf

Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ishod treće borbe McGregora i Poiriera nije mogao proći bez komentara zajedničkog bivšeg protivnika

Khabib Nurmagomedov je već gotovo devet mjeseci u borilačkoj mirovini, no još uvijek je itekako vezan uz sport, kao gledatelj možda i više nego ranije dok se morao puno više fokusirati na vlastitu karijeru. I naravno da je neporaženi umirovljeni prvak gledao UFC 264 te njegovu glavnu borbu, između Conora McGregora i Dustina Poiriera.

Njemu je to zapravo posebno zanimljivo, budući da se radi o borcima s kojima se tijekom svoje šampionske vladavine susreo. Obojicu je savladao na sličan način, no to je zapravo jedino slično kod tih okršaja. S Conorom je sve postalo osobno i bilo je tu puno više od klasičnog nadmetanja dva borca, dok je s Dustinom sve bilo u vrlo korektnim okvirima. Puno poštovanja postojalo je prije borbe te se zadržalo nakon nje.

Tako da ne treba čuditi koga je Khabib podržavao te kome je svojevrsno posvetio ono što je napisao nedugo nakon što je borba završila.

"Dobro na kraju uvijek pobijedi zlo. Čestitam Dustin Poirier, nadam se da ćeš do kraja godine uzeti pojas prvaka", napisao je kratko na Twitteru Khabib.

Jasno je kako Khabib i dalje nije ravnodušan prema ovim borcima, a sigurno nema sumnje kako je na njegov status djelovalo i ovotjedno ponašanje McGregora, gdje se unutar svojim verbalnih eskapada također osvrnuo na Khabiba, izjavivši kako je on borac kojem je pokojni otac namještao borbe. Ne znamo je li pri tome mislio da mu je namjestio i onu protiv njega, u kojoj ga je Dagestanac gušenjem prisilio na tapkanje te iz koje pamtimo Conorovu izjavu između dvije runde kako je ovo sve samo posao.

Khabib je već ranije najavio kako ne vjeruje da će Charles Oliveira dočekati kraj godine s titulom prvaka, a osim toga je najavio Islama Makhacheva kao budućeg prvaka. Upravo Makhachev idućeg vikenda predvodi UFC-ov Fight Night, no eventualna pobjeda protiv Thiaga Moisesa njemu nikako neće biti dovoljna za aktivaciju šampionskih ambicija. U međuvremenu, Khabib vjeruje da će titula pripasti Poirieru, borcu za kojeg mnogi smatraju kako ju je apsolutno zaslužio.

Linker
19. rujan 2024 17:54