UFC

ESPN nagradio Khabiba Nurmagomedova, nagrađen i Novak Đoković u sklopu iste priredbe

Khabib Nurmagomedov
 Press Office of the Head of the/TASS/Profimedia
Dagestanac će još neko vrijeme puniti svoju vitrinu s trofejima

U subotu navečer ESPN je podijelio svoje tradicionalne godišnje nagrade najboljim sportašima i sportskim priredbama u protekloj godini. Dagestanski borac Khabib Nurmagomedov nagrađen je za najboljeg MMA borca u 2020. godini. Konkurencija za ESPY (Excellence in Sports Performance Yearly Award) činili su mu Francis Ngannou, Amanda Nunes i Rose Namajunas.

Nurmagomedov je u 2020. godini odradio samo jedan nastup, no radi se o izrazito uvjerljivoj pobjedi nad Justinom Gaethjeom. Puno kritičara i fanova vjerovalo je kako upravo Gaethje može biti taj borac koji stilski neće odgovarati nepobjedivom Dagestancu, no Khabib je doslovno prošao kroz Gaethjea te ga je ugušio nakon nešto više od 90 sekundi druge runde. Odmah nakon te borbe, svjedočili smo umirovljenju Nurmagomedova koji se povukao jer je ostao bez oca te je obećao majci kako će mu borba protiv Justina biti zadnji nastup u karijeri.

Francis Ngannou također je upisao samo jednu pobjedu u 2020. godini, a radi se o nokautu protiv Jairzinha Rozenstruika na UFC 249 priredbi. Amanda Nunes i Rose Namajunas također su upisale po jedan nastup u spomenutoj godini. Čini se kako će Khabib još neko vrijeme osvajati trofeje, a možda su oni trenerski idući na redu.

Inače, u kategoriji za najboljeg boksača nagrađen je Tyson Fury. Srpski tenisač Novak Đoković također je nagrađen u sklopu iste priredbe, naravno u kategoriji za najboljeg tenisača.

Linker
20. rujan 2024 07:10