UFC

Francuski ratnik na misiji iskupljenja: Benoit Saint Denis povratak pobjedama tražit će preko jako opasnog Brazilca

Benoit Saint Denis

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Vrlo talentirani francuski borac pokušat će doći do pobjede nakon što je ranije ove godie nokautiran od strane Dustina Poiriera

UFC će krajem ovog mjeseca gostovati u Manchesteru, a samo dva mjeseca kasnije, najveća svjetska MMA organizacija ponovno će doći na europski teritorij. Sada već tradicionalno, Pariz će ugostiti UFC-ovu priredbu u devetom mjesecu.

Zasad nije poznato previše mečeva koji će biti dio tog programa, ali procurila je informacija o ugovaranju jednog uistinu vrhunskog meča. Radi se o povratku Benoita Saint Denisa u kavez, nekadašnjeg pripadnika specijalnih postrojbi francuske vojske.

Strašni BSD jedan je od najatraktivnijih boraca u ovom trenutku, a sve do trećeg mjeseca ove godine, Francuz je bio na dobrom putu da osigura napad na svjetsku titulu. Taj put išao je dobrim tijekom dok se na putu nije našao Dustin Poirier.

‘‘Diamond‘‘ je nokautirao Saint Denisa u drugoj rundi borbe i Saint Denis je upisao drugi poraz pod okriljem UFC-a, prvi u lakoj kategoriji. Priliku za iskupljenje dobit će 28. rujna (deveti mjesec), a protivnik će mu biti 10-rangirani Renato Moicano (BSD je 12.).

Moicana možemo nazivati veteranom slobodne borbe. 35-godišnji Brazilac u UFC-u je još od kraja 2014. godine, a odradio je ukupno 16 mečeva. Moicano je u posebnom naletu tijekom posljednjih par mečeva. Tri pobjede zaredom nanizao je Renato (Brad Riddell, Drew Dober i Jalin Turner), a sada je spreman za još teži ispit.

Benoit Saint Denis možda je u poretku iza Moicana, ali radi se o borcu kojem predviđaju čak i osvajanje pojasa. Inače, meč između Moicana i Saint Denisa službeno će biti ugovoren na pet rundi, ali još uvijek nije poznato radi li se o glavnoj borbi večeri.

Linker
14. rujan 2024 14:50