K1 i Boks

(VIDEO) Ovo bi bio pravi vatromet! Duboisa je prozvao jedan od najopasnijih udarača među teškašima

Daniel Dubois

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Daniel Dubois kao nositelj IBF-ovog pojasa sada ima svojevrsnu "metu" na svojim leđima

Daniel Dubois pomalo je šokirao, ali i oduševio boksačku javnost sinoćnjom izvedbom na prepunom Wembleyju. Sjajni britanski teškaš apsolutno je deklasirao Anthonyja Joshuu u međusobnom okršaju i ušutkao je sve one koji ga nazivaju "prvakom na papiru".

"Dynamite" zasluženo nosi IBF-ov pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i pobjedom nad Joshuom došlo je do promjene među vodećom teškaškom trojkom. Oleksandr Usyk neprikosnoveni je broj 1, mnogi smatraju Tysona Furyja drugim teškašem svijeta, ali Joshua je sada ispao iz top 3. Daniel Dubois preuzeo je tu poziciju i može svoju pažnju okrenuti ka revanšu između Furyja i Usyka.

Izgledno je da će Daniel sljedeće godine boksati s pobjednikom tog meča, ali ukoliko Dubois odluči ostati aktivan, otvaraju mu se neke druge opcije za održavanje forme i dodatnu potvrdu statusa svjetskog prvaka.

Tu su Martin Bakole i Agit Kabayel kao jako dobre opcije, a upravo Kabayel (#4) i Bakole (#5) najbolje su rangirani borci na IBF-ovoj ljestvici, nakon Anthonyja Joshue koji je upravo poražen od strane Duboisa. No, postoji još jedno potencijalno zanimljivo uparivanje za Duboisa, a Daniel je čak i prozvan od strane tog teškaša.

Radi se o sjajnom Zhileiju Zhangu koji zauzima šesto mjesto na IBF-ovoj ljestvici izazivača (prva dva mjesta su prazna), ali WBO ga drži na visokom trećem mjestu svog poretka.

"Čestitke Daniele, dobra pobjeda. Drago mi je zbog tebe!", poručio je Zhang u kratkom videu, a zatim je poručio Duboisu da ga nazove i da ga ugovore međusobni okršaj.

Zhang je inače slavio u tri od posljednja četiri nastupa. Dvaput je porazio Joea Joycea, zatim je izgubio meč protiv Josepha Parkera, a pobjedama se vratio nokautiravši Deontayja Wildera sredinom ove godine.

Potencijalni okršaj Duboisa i Zhanga zanimljiv je i zbog njihovih stilova borba. Zhang se ne ustručava upuštati u otvorene razmjene, a čak 22 od svojih 27 pobjeda upisao je nokautom. Učinak Daniela Duboisa još je impresivniji, jer "Dynamite" je prekidom došao do pobjede 21 put, a upisao je ukupno 22 pobjede u karijeri. Njihov meč ponudio bi pravi vatromet, ali preostaje nam vidjeti što će Dubois sa svojim timom odlučiti.

Čekati Usyka/Furyja ili braniti pojas protiv nekog od vrhunskih teškaša poput Zhanga, Kabayela, Bakolea ili pak Josepha Parkera. Moguća opcija je i revanš s Anthonyjem Joshuom, a kako god se okrene, Dubois ima pregršt zanimljivih opcija.

Linker
22. rujan 2024 18:16