K1 i Boks

Do kada više?! Joshua ima na stolu klauzulu o revanšu s Duboisom, nazire li se prilika za Filipa Hrgovića?

Joshua i Hrgović

 Nick Potts/pa Images/profimedia
Anthony Joshua je bez sumnje, ‘najprivilegiraniji‘ teškaški boksač današnjice

Anthony Joshua pretrpio je četvrti poraz u svojoj 11-godišnjoj karijeri u subotu navečer, u britanskom okršaju protiv Daniela Duboisa na Wembleyu u Londonu. Joshua je pao četiri puta, a Dubois ga je nokautirao u petoj rundi.

Međutim, ako povijest išta govori, Joshua (28-4, 25 KO) će sigurno htjeti novu priliku protiv aktualnog IBF prvaka Duboisa (22-2, 21 KO), nadajući se osveti, posebno jer je odmah otklonio svaku mogućnost umirovljenja.

Nakon prvog poraza u karijeri od Andyja Ruiza Jr. u lipnju 2019., Joshua je uzvratio Ruizu u prosincu iste godine i ostvario jednoglasnu pobjedu. Nakon poraza jednoglasnom odlukom od Oleksandra Usyka, Joshua je dobio drugu priliku protiv Ukrajinca 2022., ali ovaj put je izgubio podijeljenom odlukom.

Joshuin dugogodišnji promotor, Eddie Hearn iz Matchroom Boxinga, aludirao je na to da će AJ biti spreman za novu borbu s Duboisom, unatoč porazu.

"Mislim da će Joshua aktivirati klauzulu o revanšu, to je jasno," rekao je Hearn tijekom svojih izjava nakon borbe. "Trebat će mu odmor, ali to je opasna borba. Daniel sve više raste u samopouzdanju."

"Vjerovat će da može ozlijediti Duboisa. Vjerovat će da ga može pobijediti, ali puna čast pripada Danielu Duboisu. Zaslužuje sve pohvale. Bila je to sjajna izvedba."

"Imamo još jednu borbu u okviru Riyadh Sezone s Turkijem Alalshikhom, predsjednikom Generalne uprave za zabavu u Saudijskoj Arabiji, i Daniel Dubois je dio tog plana, ali tu bi mogao biti i Tyson Fury ili neki drugi teškaš."

"Mislim da će 2025. biti zanimljiva godina za Anthonyja Joshuu, na ovaj ili onaj način, ali definitivno će se vratiti, bilo protiv Daniela Duboisa, Tysona Furyja ili nekog drugog (možda Filip Hrgović) – bit ćete zabavljeni."

Pitanje je koliko još kredita je ostalo Hearnu kako bi i dalje "gurao" Joshuu prema svjetskom tronu.

Bivši dvostruki svjetski prvak Joshua bio je oboren u prvoj, trećoj, četvrtoj i petoj rundi, a nikada se nije potpuno oporavio od Duboisovog silovitog napada od samog početka.

"To je bilo već u prvoj rundi. Nakon toga se borio sa srcem i željom," rekao je Hearn. "Tako sam ponosan jer nikada nije odustao. Noge su ga izdavale, ali nastavljao je pokušavati.

"Kada ste u ringu s velikim udaračem, ovo se može dogoditi. Nikada nije prestao pokušavati ustati, čak ni kada nije mogao na kraju.

"Daniel zaslužuje pohvale, on je pravi svjetski prvak. Čestitke njemu."

Linker
22. rujan 2024 14:57