K1 i Boks

Hearn tvrdi kako Joshua može aktivirati klauzulu o revanšu, oglasio se Frank Warren s drukčijom pričom

Frank Warren

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Poznati boksački promotor Eddie Hearn demantiran je od strane Duboisovog promotora

Što je sljedeće za Anthonyja Joshuu? Revanš s Danielom Duboisom, lakši meč za povratak samopouzdanja ili možda odlazak u mirovinu? "AJ" je ovu posljednju mogućnost odbacio još na konferenciji za medije, a prema riječima njegovog promotora Eddieja Hearna, revanš s Duboisom najizglednija je opcija.

"Mislim da će Joshua aktivirati klauzulu o revanšu, to je jasno," rekao je Hearn tijekom svojih izjava nakon borbe. "Trebat će mu odmor, ali to je opasna borba. Daniel sve više raste u samopouzdanju. Vjerovat će da može ozlijediti Duboisa. Vjerovat će da ga može pobijediti, ali puno poštovanje pripada Danielu Duboisu. Zaslužuje sve pohvale. Bila je to sjajna izvedba.", započeo je Hearn, a zatim je još dodao:

"Imamo još jednu borbu u okviru Riyadh Sezone s Turkijem Alalshikhom. Daniel Dubois dio je tog plana, ali tu bi mogao biti i Tyson Fury ili neki drugi teškaš. Mislim da će 2025. biti zanimljiva godina za Anthonyja Joshuu, na ovaj ili onaj način, ali definitivno će se vratiti, bilo protiv Daniela Duboisa, Tysona Furyja ili nekog drugog, bit ćete zabavljeni."

Mnoge je to navelo da se zapitaju ima li revanš s Duboisom ikakvog smisla u ovom trenutku, posebno ako uzmemo u obzir koliko uvjerljivo je Dubois porazio Joshuu. Također, pregršt je zanimljivih opcija za Duboisa u teškoj kategoriji (Kabayel, Bakole, Zhang, Parker), a izgledan je i meč s pobjednikom revanša između Usyka i Furyja.

Zanimljivo je kako je Duboisov promotor Frank Warren zapravo demantirao navode Eddieja Hearna o revanš klauzuli koju bi Joshua navodno mogao aktivirati i zatražiti novi meč protiv Duboisa. Warren je u razgovoru za talkSPORT izjavio kako takva klauzula nije dio ugovora koji su Joshua i Dubois potpisali, iako Joshua i Hearn tvrde suprotno. Međutim, Warren ističe da su otvoreni za pregovore oko drugog meča, što znači da revanš ostaje kao opcija, ali Hearnovi navodi o tome da Joshua ima sve u svojim rukama, možda ipak nisu istiniti.

Imamo situaciju gdje dva promotora imaju različite verzije ove situacije, a vrijeme će pokazati u kojem smjeru će se rasplesti cjelokupna priča.

Linker
23. rujan 2024 15:03