K1 i Boks

Eddie Hearn otkrio što je savjetovao Joshui: ‘To je i dalje daleko najveći meč u teškoj kategoriji, neka čeka‘

Anthony Joshua (lijevo) i Eddie Hearn (desno)

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Joshuin promotor ne odustaje od ideje ugovaranja meča za "Kralja Britanije"

Anthony Joshua puno je izgubio porazom od Daniela Duboisa. Pobjeda u tom meču priskrbila bi mu status IBF-ovog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a Joshua bi po treći puta u karijeri postao svjetskim prvakom.

Osvajanje titule otvorilo bi mu vrata ka najvećim mogućim mečevima u teškoj kategoriji, a to su mečevi protiv Oleksandra Usyka i Tysona Furyja. Porazom se Joshua ipak udaljio od tih mečeva, a sve je izglednije da bi Joshua i Fury mogli završiti svoje karijere bez da se pritom međusobno obračunaju.

Okršaj za "Kralja Britanije" nešto što fanovi godinama zazivaju, ali Fury i Joshua nikako nisu uspjeli dogovoriti međusobni okršaj. Ponekad tajming nije bio dobar, a bilo je situacija gdje jednostavno nisu pronalazili "zajednički jezik". Tysona Furyja 21. prosinca (12. mjesec) čeka revanš s Oleksandrom Usykom.

Dođe li Fury do pobjede, izglednija opcija od meča s Joshuom bila bi trilogija s Usykom ili meč protiv Daniela Duboisa za ujedinjenje svjetskih titula. Izgubi li Fury i u revanšu, nije isključeno da "Gypsy King" odluči napustiti boks jer će se morati pomiriti s činjenicom da se pojavio teškaš koji je bolji od njega.

Ipak, Eddie Hearn smatra kako je borba između Joshue i Furyja još uvijek itekako moguća, bez obzira na trenutke okolnosti. U razgovoru za Sky Sports, Hearn je otkrio kakav savjet je dao "AJ-u".

"Moj savjet je da ništa ne poduzima do 21. prosinca (12. mjesec), odnosno do revanša između Usyka i Furyja. Ako Fury izgubi taj meč, možemo ugovoriti veliki okršaj između njega i Joshue. Dođe li Fury do pobjede, on bi mogao tražiti obranu titule baš protiv Joshue. To je i dalje daleko najveća borba u teškoj kategoriji.", poručuje Hearn.

Je li Joshua vs. Fury uistinu najveći meč u kategoriji, dalo bi se raspravljati. Rezultatski gledano vjerojatno ne, ali činjenica je da bi taj meč polučio fantastične brojke i bit će prava šteta ako nikada ne dobijemo priliku svjedočiti tom okršaju.

Linker
24. rujan 2024 14:57